Šta spremiti danas za ručak? Imamo 3 odlična recepta s piletinom
Sva jela s piletinom koja kuhate već su vam pomalo dosadila i nedostaje vam inspiracije za pripremu piletine? Imamo 3 odlične ideje za brza i ukusn...
Zagrijte malo ulja u loncu na umjerenoj temperaturi. Na njemu prepirjajte nasjeckani luk, mrkve i stapke celera pet-šest minuta dok ne omekšaju. Dodajte mljevenu papriku, čili prah, sol i biber po želji. Dobro promiješajte. Dodajte nasjeckani bijeli luk i pirjajte oko pola minute.
Dodajte trakice naribanog kupusa i pirjajte oko jedne minute. Podlijte s povrtnim temeljcem i pelatima te ubacite lovorov list. U lonac ubacite i krumpir narezan na kocke otprilike iste veličine.
Kad tekućina zavrije, smanjite temperaturu i na laganoj temperaturi kuhajte sve zajedno oko 25 minuta, odnosno dok se okusi ne sljube. Izvadite lovorov list iz variva.
Poslužite toplo s kriškom hljeba.
MurzikNata / iStock / Getty Images Plus