Lazanje iz tave brzo se pripremaju, a toliko su ukusne da će svi tražiti još!

by | 5 Novembra, 2022

Ako nemate vremena za pravljenje lazanja ili vam se čini da je recept prekompliciran onda definitivno trebate isprobati ovaj recept za lazanje iz tave!

Osim što će vam uštediti vrijeme, imat ćete upola manje posla. Naime, kod ovog recepta stavljate sve sastojke u tavu! A na kraju će lazanje imati okus kao i „klasične“.

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 2 tikvice
  • ½ vezice bosiljka
  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 4 kašike ulja od suncokreta
  • 2 limenke komada paradajza
  • 100 g punomasnog svježeg sira
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 200 g tijesta za lazanje
  • 150 g mini mozzarelle
  • 200 g naribanog sira
  • sol, biber, šećer

Pročitajte i… Odlična Pavlova torta sa mandarinama za slatko popodne

Priprema:

Ogulite te nasitno nasjeckajte bijeli luk i crni luk. Operite tikvice, prebrišite, odrežite krajeve, prerežite po dužini pa na ploške. Operite bosiljak, protresite pa natrgajte listiće. Ugrijte 2 kašike ulja u tavi te popržite tikvice uz povremeno okretanje oko 5 minuta. Izvadite te ostavi po strani. U istoj toj tavi ugrijte 2 kašike ulja. Dodajte mljeveno meso pa pržite uz miješanje oko 7 minuta. Dodajte crni i bijeli luk te pržite oko 3 minute. Dodajte zatim paradajz, svježi sir i tikvice.

Ulijte temeljac, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera. Natrgajte grubo tijesto za lazanje te raspodijelite u smjesi od mesa. Poklopite pa ostavite da krčka oko 10 minuta na srednjoj vatri. Raspodijelite po lazanji mozzerellu i naribani sir te ostavite poklopljeno još oko 5 minuta na laganoj vatri. Maknite potom sa šporeta te ostavite da odstoji oko 10 minuta. Ukrasite listićima bosiljka te poslužite u tavi.

Buon appetito!

ljepotaizdravlje.ba

DronG / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.