Tražite torbu za trening? Ovi savjeti mogu vam pomoći
Kada se odlučimo za vježbanje nerijetko prvo posežemo za kupovinom adekvatne, ali i oku lijepe opreme Majice, tajice i tenisice su ono što prvo tr...
Grah namočite preko noći, a sutradan ga ocijedite i skuhajte u povrtnom temeljcu tako da ostane malo tvrd. Paprike operite, odrežite im poklopce, očistite ih od sjemenki i pregrada te ih iznutra posolite i pobiberite. Odrezane poklopce također očistite i narežite na trakice. Skuhane krompire ogulite i izrežite na sitne kockice, a mrkvu ogulite i naribajte. Zagrijte rernu na 220 Celzijevih stepeni. Oljušteni i nasjeckani luk i bijeli luk staklasto propirjajte na vrućem ulju, dodajte mrkvu pa sve još malo pirjajte. Kuhani grah ocijedite. U zdjeli izmiješajte pirjane mrkve, grah, narezane paprike, krompir, ribani sir, razmućeno jaje i mrvice pa smjesu posolite, pobiberite i začinite timijanom. Pripremljenim nadjevom napunite paprike, složite ih u namašćenu vatrostalnu zdjelu, pospite parmezanom, podlijte vinom te stavi u rernu i pecite 20 – 25 minuta.
Prijatno!
IngaNielsen / iStock / Getty Images Plus