Pandemijska iscrpljenost! Kako s njom izaći na kraj?

Pandemija je donijela mnogo problema, a ovo je jedan od njih...

by | 12 Jula, 2021

Važno je shvatiti i pomiriti se s tim da je globalna pandemija i te kako bila umarajuća, pa ne čudi što se sve više spominje i pojam pandemijska iscrpljenost.

Ako osjećate da nemate energije kao prije, bezvoljni ste i razdražljivi, ne očajavajte, jer niste usamljeni! U nastavku vam otkrivamo kako da izađete na kraj s ovim, na prirodan način.

Pandemijska iscrpljenost: Kako se izboriti

#1 Kvalitet sna

Ne možete imati dobar dan ako se niste naspavali. San je neophodan za pravilno funkcionisanje i tijela i uma. Razmislite o tome da u ishranu uvrstite više namirnica koje sadrže magnezijum. Ovaj mineral reguliše nivo hormona melatonina, koji je odgovoran za ciklus spavanja

#2 Nahranite mozak

Adaptogeni poput asparagusa, reiši gljiva i biljke maka (engl. maca) pomažu u budnosti i boljim kognitivnim sposobnostima jednako kao i kofein.

#3 Zdrava energetska pića

Hidrirajte se čistom energijom! Pijte čaj od ženšena koji jača izdržljivost i poboljšava kardiovaskularnu funkciju. Pića s višnjom takođe nam pomažu da regulišemo ciklus budnosti i sna. Uz to, konzumirajte limun, limetu, kakao, kao i čaj od hibiskusa.

#4 Izbalansirana ishrana

Nutrijenti poput omega 3 masnih kiselina, vitamina grupe B, luteina i željeza igraju ključnu ulogu u nivou energije i opštem blagostanju. Samim tim pomoći će i u borbi s osjećajem iscrpljenosti.

#5 Kontrolišite nivo stresa

Na posletku, pandemijska iscrpljenost može da se pogorša zbog stresa. I dok je nemoguće izbjeći ga, izaberite metode kako da se izborite s stresom. Bilo da je u pitanju sport, šetnja, slikanje, čitanje knjige ili meditacija…

lepotaizdravlje.rs

CentralITAlliance / iStock / Getty via GuliverPand

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.