Stručnjaci otkrivaju: Pospremanje kreveta odmah nakon buđenja je velika greška, a evo i zbog čega

Sigurno i vi poput većine prvo što uradite nakon što ustanete iz kreveta počnete da zatežete i slažete posteljinu, u čemu nema ništa loše, jer je to obično povezano s urednošću i organiziranošću. Međutim, stručnjaci su otkrili kako bi nam ta navika mogla nanijeti više štete nego koristi, jer bismo nesvjesno mogli stvoriti savršenu okolinu za grinje, kako piše The Sun.

Stručnjaci iz kompanije MattressNextDay upozorili su da spremanje kreveta čim se probudite stvara savršeno okruženje za grinje jer ih okružujete toplinom.
– Grinje vole toplinu vašeg kreveta, pa ujutro trebate ostaviti svoje pokrivače kako jesu oko 30 minuta da se ohlade, a zatim složiti krevet kao što to inače radite – objasnili su stručnjaci. Grinje su sitne životinje koje su nevidljive golom oku, a hrane se ljuskicama kože koje padaju tokom dana i dok spavamo. Često se nalaze u namještaju, tepisima, posteljini, pa čak i igračkama, a mogu uzrokovati svrbež, curenje nosa ili suzne oči ako ste alergični.

Vole vlažna i topla mjesta, čija je temperatura između 20 i 25 stepeni Celzijusa. Uz prozračivanje vašeg kreveta, tim stručnjaka je također otkrio da je mazanje kreme ravno prije spavanja velika greška. Nanošenje losiona za neke je ritual, ali ako nakon toga odmah odete u krevet, posteljina umjesto toga upije svu vlagu.

– Postoje stvari koje možete učiniti da vaša posteljina ostane svježa. Na primjer, ne jesti u krevetu, ne dopuštati kućnim ljubimcima da uđu u krevet i koristiti proizvode za njegu kože i tijela barem 30 minuta prije spavanja, tako da ih vaša koža sasvim upije – otkrivaju.

vecernji.hr

dusanpetkovic/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.