Šta nam radi zvučna masaža?

by | 3 Marta, 2022
Šta nam radi zvučna masaža

Jeste li čuli za terapiju zvukom? Znate li šta nam radi zvučna masaža? Nekoliko važnih detalja saznajte u nastavku…

Ova vrsta masaže temelji se na drevnom znanju o djelovanju zvuka na zdravlje čovjeka. U istočnjačkoj medicini još prije 5.000 godina pridavan je izuzetan značaj zvučnoj metodi liječenja.

I ne samo to – terapija zvukom obuhvata istraživanja iz oblasti fizike, fiziologije, psihologije i zvučne medicine. Dakle, sve se  zasniva na vibracijama, pa se djelovanje terapije širi sa samog čula sluha na cijelo tijelo.

Šta nam radi zvučna masaža?

Na Istoku čak postoji vjerovanje da je sve nastalo iz zvuka. I zaista, samo čovjek koji živi u sazvučju sa samim sobom i svojom okolinom u poziciji je da živi slobodno i kreativno.

Pročitajte i… Zvučna kupka – vodič za početnike

Jednostavno rečeno, masaža izgleda tako što se zvučne činije pažljivo polože na odjeveno tijelo ili auru i lagano dotiču palicama. Njihov blag i skladan zvuk tijelo apsorbuje i  brzo dovodi u stanje duboke relaksacije. Ritmičke zvučne vibracije prenose se na tijelo i one se  često doživljavaju kao neka vrsta masaže.

Zvučna masaža – temelj za osjećanje sreće i zadovoljstva

Tokom zvučne masaže nastaje atmosfera sigurnosti i zaštite, u kojoj je moguće osloboditi se stresa, tjeskobe, briga, sumnji i osjećanja koja imaju negativan uticaj na naše zdravlje. U ovoj umirujućoj atmosferi dolazimo u kontakt s našim potrebama, našom “unutrašnjom mudrošću”.

Pročitajte i… Masaža – vodič za uživanje

Sopstveno tijelo se doživljava uz prijatnost i često se nakon dužeg vremena ponovo svjesno percipira. Opterećujuće misli nestaju, a duša dobija prostor za razvoj. To su ključni aspekti zdravlja u holističkom smislu i temelj za osjećanje sreće, zadovoljstva, nezavisnog i stvaralačkog života.

Blagodeti terapije zvukom snimljeni su i u popularnom Netflixovom dokumentarcu “Heal” koji vam preporučujemo.

ljepotaizdravlje.ba

Irina_Timokhina / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.