Kada dođu teški trenuci uvijek ima načina da se ohrabrite i ponovo motivirate

maj 31, 2020 Tajne psihe

Svjesni smo da su dani pred nama potpuno drugačiji od onoga što smo od proljeća očekivali. Možda vam se čini da to nije fer, možda ste ljuti i zabrinuti, ali postoji način da ohrabrite sebe u teškim trenucima.

Pred vama su citati koji će vam pomoći da razmišljate pozitivnije, da ne gubite nadu, shvatite da je život lijep i ohrabrite sebe u teškim trenucima:

  • Šta god radio, nikada se ne vraćaj onome što te je slomilo.
  • Kada ti se čini da nemaš na čemu biti zahvalan, provjeri svoj puls.
  • Zapamti da situacija u kojoj si trenutno nije tvoje krajnje odredište. Najbolje tek dolazi.
  • Kada je život sladak, reci hvala i slavi. Kada je život gorak, reci hvala i uči.
  • Loše stvari koje nam se dogode u životu ponekad nas usmjere na put koji će nas dovesti do najboljih stvari koje će nam se dogoditi u životu.
  • Svaki dan je nova prilika da promijeniš svoj život.
  • Život ne mora da bude savršen da bi bio predivan.
  • Ono najgore što ti se desi u životu naučiće te da ono najbolje nikada ne uzimaš zdravo za gotovo.

Kada vas se učini da život nije pravedan, primijenite neki od sljedećih savjeta i shvatićete koliko je malo potrebno za sreću.

Ohrabrite sebe, odustajanje nije opcija u životu

U teškim trenucima zamislite kako bi život bio prazan da u njemu nema izazova. Bez problema i poteškoća na koje nailazite nikada ne biste ništa naučili i odrasli. Samo biste postojali sa stalnim osjećajem dosade stagnacije. Prepreke nas čine živima i podstiču nas na promjene.

Ohrabrite sebe, prihvatite promjene

Često se plašimo promjena i time svoj život činimo komplikovanim. Promjene su nam potrebne, jer nam pomažu da se razvijamo i učimo važne lekcije. One nisu ponekad ni lake ni lijepe, ali u tome i jeste njihova važnost. Najbolje stvari u životu dese nam se kada smo na samom raskršću, ne vidimo ništa lijepo i mislimo da neće biti bolje. Kada mislite da ste došli do kraja i da ne možete više, taj očaj zapravo vam pokaže kojim putem treba da idete dalje.

raskrsce devojka zdravlje

 

Ohrabrite sebe, sjetite se da uvijek imate izbor

Vi u svakom trenutku kontrolišete sopstveni život. Nikakve sile ne odlučuju o tome šta ćete raditi, gdje ćete da živite i kako ćete se ponašati. Sve je u vašim rukama i ne plašite se te odgovornosti. Kada se osjećate slomljeno, to znači da morate da donosite bolje odluke za sebe. Svako zaslužuje da bude sretan, samo je ponekad potrebno vrijeme da tu sreću pronađete.

Ohrabrite sebe, bol ne traje zauvijek

Ako bi bol trajao zauvijek, ne bismo znali šta je to sreća. Moramo da upoznamo tugu da bismo osjećali sreću. Pustite negativne osjećaje da prođu kroz vas, jer što im se više odupirete to će duže živjeti u vama. Prigrlite svoju bol, zahvalite joj što vas je naučila vrijedne lekcije, jer poslije bola dolazi sreća.

srecna devojka lepota

Ohrabrite sebe, mislite na lijepo

Često kada se osjećamo slomljeno, koncentrišemo se samo na ono loše u životu umjesto na ono dobro. Ako pažnju usredsredite samo na loše, loše ćete i privlačiti. Mnoge studije zaključile su da ljudi koji su zahvalni imaju bolje odnose s drugim ljudima, boljeg su zdravlja, imaju optimističnije poglede na život.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.