Kakao snižava krvni pritisak

by | 17 Januara, 2013

Ljubitelje čokolade će veoma obradovati rezultati istraživanja njemačkih naučnika. Iako se vjerovalo da su zeleni i crni čaj najdjelotvorniji prirodni napici u snižavanju krvnog pritiska, nova studija pokazala je suprotno.

Učesnici istraživanja, koje je objavljeno u medicinskom magazinu Archives of Internal Medicine, dvije nedelje su konzumirali proizvode koji sadrže kakao.

Rezultati su pokazali da su ispitanici u tom periodu imali isti krvi pritisak kao i oni koji su koristili liijekove za snižavanje istog.

Stoga, sljedeći put kada poželite da pojedete komadić čokolade, izaberite čokoladu s velikim postotkom kakaa i ne oskećajte nikakvu grižu savjesti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.