Besplatna škola skijanja na banjalučkoj Starčevici

by | 9 Februara, 2012
Mjesna zajednica Starčevica u saradnji sa Ski-klubom "Starčevica" organizovala je  besplantnu školu skijanja za sve zainteresovane.
Akcija pod nazivom "Dođi na Starčevicu, nauči da skijaš" održava se prvi put i trajaće do petka, 10. februara. Ova akcija, kojoj je cilj druženje i popularizacija skijaškog sporta, izazvala je oduševljenje velikog broja građana, a najviše najmlađih Banjalučana koji će ovih dana biti u prilici da možda prvi put stanu na skije. Prema riječima Branislava Vučića, predsjednika Savjeta MZ Starčevica, cilj ove akcije je afirmacija djece i mladih da se više posvete sportu. 
"Do petka ćemo svaki dan od 11 do 15 časova održavati besplatnu školu skijanja, a na kraju ovog našeg mini-kampa organizovaćemo otvoreni Ski-kup ‘Starčevica 2012’, prvi poslije rata. Želimo da napravimo jedan sabor druženja na Starčevici", zaključio je Vučić, dodavši da im je, između ostalog, cilj sačuvati jedino bezbjedno skijalište i sankalište u Banjaluci od onih koji ovaj prostor žele da pretvore u građevinsko zemljište. Bitno je naglasiti i to da će za sve zainteresovane koji ne posjeduju svoju opremu ova škola osim besplatnih časova obezbjediti i sve što je potrebno da bi se stalo na skije.  U planu je da Banjaluka narednih dana, uz mobilno  klizalište, dobije i prvi mini ski-lift, što će Banjalučanima ovu zimu svakako učiniti još interesantnijom. 
 
Tekst: Dijana Šormaz