Arhitektonski studio Fo4a Architecture opet ostavlja bez daha

by | 8 Augusta, 2022

Kreativno promišljanje prostora i enterijeri koji ostavljaju bez daha karakteristike su rada projektnog studija Fo4a Architecture iz Sarajeva

Studio Fo4a Architecture je 2016. godine osnovao diplomirani inženjer arhitekture Armin Mešić. Od tada do danas njihov portfolio pun je funkcionalnih i dobro dizajniranih rješenja – prostora koji pomjeraju trendove u arhitekturi i uređenju enterijera. Filozofija Fo4a Architecture tima jeste posvećenost svim potrebama klijenata i uživanje u procesu stvaranja.

„Prvi utisak uvijek je najvažniji” bila je ideja vodilja za projektovanje prostora Zoom optike u Sarajevu. Trebalo je pažljivo osmisliti 55 m² koji su podijeljeni različitim nivoima: prva platforma namijenjena je klijentima koji kupuju luksuzne sunčane naočale, a drugi nivo – na nižoj koti – u prostoru je takođe prostor za klijente, ali s ponudom dioptrijskih naočala. U produžetku je galerija ispod koje se obavljaju pregledi, a taj dio prostora od ostatka je odvojen paravanom, dok je sama galerija predivđena kao privatni prostor za zaposlene i radionicu. Austrougarski objekat u kojem se nalazi enterijer „otkriven” je zidovima od opeke, a time je i dijelom zadržana autentičnost. Kontrast materijala koji dijele prostor su usklađeni i nisu pretenciozni, jer u centru pažnje trebalo je da ostanu – naočale!

U svakom projektu kojem pristupe – bez obzira na to da li je riječ o velikom prostoru
ili manjem, intimnijem porodičnom enterijeru – u studiju Fo4a Architecture
kažu da kvalitetna komunikacija i pozitivna energija uvijek rezultiraju pozitivnim
ishodom, a u njihovom slučaju to je sretan klijent.

Fo4a Architecture, Džemala Bijedića 160, Sarajevo

Tel: +387 61 402 330
Instagram: fo4aarchitecture Facebook: fora.arhitecture

ljepotaizdravlje.ba

Armin Mezit / Dorado Photgraphy