Beauty tips: Kako iscrtati savršenu liniju tuša na očima

Tuš je za mnoge neizostavan dio make up rutine i dobra stvar je što nikada ne izlazi iz mode...

by | 25 Maja, 2021

Tuš je uvijek win-win opcija i dobar naglasak vašem make up-u. Slobodno miješajte olovke za usne i oči različitih nijansi i tekućih tekstura, stvarajući crvene, plave, zelene, narančaste futurističke linije i podebljane punk mačkaste forme.

Što je svjetlija i neobičnija, to je bolja – velik i naglašen cat-eye trebao bi privući svu pažnju na sebe. Želite produžiti šminku? Prethodno nanesite bazu na kapke, puder i tek nakon toga upotrijebite olovku. Rezultat se također može popraviti setting puderom.

Kako biste nacrtali savršen cat-eye, sjednite u udoban položaj i lagano držite ogledalo. Pogledajte prema dole, radi praktičnosti naslonite laktove na stol kako vam ruke ne bi drhtale tokom procesa. Počnite crtati liniju olovkom – to će vam olakšati podešavanje ako vam ruka drhti ili strelica ne ispadne dobro. Tek nakon toga počnite ga crtati tekućim eyelinerom. Kako biste to dobro učinili, stavite dvije tačke: jednu gdje se završava linija rasta trepavica, drugu gdje završava pregib gornjeg kapka. Vaš je zadatak spojiti ove dvije linije što je moguće ravnomjernije. Važno je da vrh bude strogo usmjeren prema gore, u suprotnom dobit ćete efekat tužnog i pomalo umornog izgleda.

elle.hr

JANIFEST/Getty Images via Guliver