Beauty stručnjaci objasnili: Evo kako se krema za lice nanosi pravilno

by | 14 Oktobra, 2020

Ako ste mislili da je svejedno kako nanosite svoj proizvod za njegu lica, griješite. Beauty stručnjaci smatraju da nanošenje najviše zavisi od toga koji proizvod nanosimo. 

Proizvod se može pritisnuti, tapkati ili mazati po licu. Recimo, serum uvijek treba samo pritisnuti dlanom o kožu, nikako ga ne mazati, a kremu za lice treba pritisnuti dlanom ili tapkati jagodicama prstiju po koži.

Možda zvuči čudno da ne treba da utrljate kremu u kožu, ali takođe morate da obratite pažnju na to koliko je krema koju nanosite gusta. Tapkanjem i utiskivanjem u kožu nećete je povlačiti i istezati, što će linije kože i bore učiniti vidljivijima kasnije, a one koje su već na licu neće se tako brzo povećati. Ova dva načina nanošenja su mnogo prijatnija za kožu.

Dobro je da proizvod zagrijete između dlanova prije nego što ga nanesete na kožu, jer će ga koža lakše upiti, a pritiskom i tapkanjem proizvod prodire dublje u kožu, što je naravno odlično, a takođe obezbjeđuje i ravnomjerniju primjenu.

Franceska Fuscoe, kozmetički dermatolog sa sjedištem u Njujorku, objasnila je zašto su pritiskanje dlanovima i tapkanje jagodicama prstiju najprikladniji načini nanošenja krema za njegu lica.

– Ova dva načina primjene “ne miješaju” vaš limfni sistem. Ako kremu rasporedite po cijelom licu, možete slučajno pritisnuti protok limfnog sistema, što može prouzrokovati podbulost, posebno u predjelu oko očiju – objašnjava ona.

Izvor: novosti.rs/Foto: Getty Images