Prigrlite sijede: Kako prijeći iz obojene u sijedu kosu?

by | 6 Novembra, 2023

Nakon 40., ili ako ste sretnica nakon 50., vaša prirodna boja kose prirodno sijedi. U toj se dobi nameće logično pitanje: (nastaviti) farbati kosu ili ne?

Prikrivanje bisernog izrasta bojama za kosu zahtijeva redovite odlaske frizeru, što stoji i vremena i novaca. Međutim, to nije jedino rješenje. Zašto ne biste prigrlile svoje sijede vlasi kao novu fazu svog života i pridružile se rastućem trendu žena koje svoje laskave srebrne lokne ponosno pokazuju na društvenim mrežama?

Kako prigrliti prve sijede?

Ako ste primijetili svoje prve sijede i sada želite imati u potpunosti sivu kosu, postoji nekoliko tehnika koje možete iskoristiti. Ovaj prirodni prijelaz ka sivoj kosi može biti tranformirajuće iskustvo koje vam pruža novi izgled. Izgledati će tako prirodno, sjajno i naglasiti vaše crte lica, što može biti način da prigrlite i zavolite svoju sijedu kosu. Postoji nekoliko načina kako u potpunosti kosu transformirati u sivu boju.

Kako njegovati (prirodno) sijedu kosu

Stručnjaci ističu da sijeda kosa ponekad zahtijeva više pažnje od one na koju ste navikli, barem na početku u prijelaznom periodu. Prvo, morate biti svjesni da bi izrastanje moglo potrajati. Ponekad vam se može činiti da sijedim vlasima, sad kad želite da narastu, za to treba cijela vječnost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ANNIKA VON HOLDT (@annikavonholdt)

Korak #1: Dekoloracija ili šišanje

Sijeda kosa u prijelaznom razdoblju može izgledati kao da raste neravnomjerno i neujednačeno – za ovu fazu potrebno je dosta strpljenja ili možete potražiti pomoć u frizerskom salonu. Pri prijelazu iz farbane u sijedu boju kose dobro je napraviti dekoloraciju boje kako bi se što bolje prilagodila prirodnoj sijedoj i kako bi prijelaz bio što manje vidljiv. Ako tražite jednostavnije rješenje, ošišajte kosu na kratko i pustite je da izraste.

Korak #2: Novi proizvodi za pranje i njegu kose

Što se tiče svakodnevne njege, možda ćete morati svoje dosadašnje preparate zamijeniti novima jer sijeda kosa ima drukčiju teksturu i puno je suša. U pravilu, sijeda je kosa čvršća i grublja pa ćete je morati omekšati i vratiti joj vlagu hidratantnim šamponima i hranjivijim maskama za kosu. No, njezina čvrstoća ima i pozitivnu stranu. Pri samom oblikovanju, frizura dulje “drži“, a sama po sebi nije teža za oblikovanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manon Crespi (@manon_crespi)

Korak #3 : Ljubičasti šamponi

Zbog gubitka pigmenta, sijeda postaje osjetljivija na sunčeve zrake i vodu iz bazena te je veća vjerojatnost da će ljeti oksidirati, odnosno poprimiti žućkasti ton. Kako bi vaše sijede vlasi izgledale biserno bijele, koristite tzv. ljubičasti šampon i/ili regenerator koji sadrže srebrne ili ljubičaste tonove.

Ovi preparati pomažu poništiti žutu nijansu zadržavajući vaše sijede na “hladnoj“ strani“. Još jedan fantastičan proizvod jest i pigmentirani tonirajući sprej koji neutralizira žute tonove i povećava svjetlinu prirodno bijele ili umjetno izbijeljene kose.

https://www.ljepotaizdravlje.ba/ljepota/italijanski-bob-frizura-zbog-koje-cete-se-pozeljeti-osisati-ovog-ljeta

Korak #4: Smanjite upotrebu uređaja za oblikovanje kose

Smanjite upotrebu fena za kosu i uređaja za stiliziranje jer previsoka temperatura može požutjeti vašu kosu, posebno ako je i dalje tanka i fragilna. Da biste izbjegli “prženje“ kose, smanjite temperaturu na vašim stilizirajućim uređajima, a prije njihovog korištenja na kosu obavezno nanesite preparat za oblikovanje koji štiti od topline.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram