Ambasada ljepote Biologique Recherche organizirala seminar na kome su prezentovani noviteti i dostignuća

by | 25 Novembra, 2022

Znanje je moć, a kontinuirano educiranje i usavršavanje je standard Biologique Recherche kompanije

U okvir redovnih edukacija Ambasada ljepote Biologique Recherche u Sarajevu je organizirala “Seminar 2022. BiH” na kome su prezentovani noviteti i dostignuća ovog ekskluzivnog pariškog Brenda.

Seminar su vodile Stephanie Bonnet, internacionalna trenerica Biologique Recherche iz Pariza i Delila Spahić, generalna zastupnica za BiH. Edukaciji su prisustvovale predstavnice saradničkih centara iz BiH – Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Mostara, Bijeljine, Bihaća i Dervente.

“Biologique Recherche ima specifičan personaliziran pristup koži uz jako aktivne sastojke u svojim proizvodima. Ovo su ekskluzivni proizvodi iz Francuske koji imaju drugačiji način preporuke prodaje i ne mogu se pronaći u drogerijama i parfimerijama, već isključivo u ekspertnim centrima gdje morate dobiti preporuku za svaki proizvod” kazala je Stephanie Bonnet, internacionalna trenerica Biologique Recherche iz Pariza.

Collangene Originel: Novi proizvodi iz Biologique Recherche laboratorije

Upitana šta je kozmetičkim centrima u BiH ove godine prezentovano novo i inovativno iz Biologique Recherche laboratorije, ona je kazala da je tokom edukacije u Sarajevu predstavila nove proizvode za njegu kože kod kuće, između ostalog novi proizvod Collagene Originale. “Ovaj 3D serumu za lice za poboljšanje gustine kožnog tkiva je prava je inovacija nastala na
osnovu naučnih istraživanjau laboratoriji Biologique Recherche. Srž formule ovog proizvoda je kolagen Tip-0, “majka” svih drugih tipova kolagena koji djeluje na proizvodnju kolagena tipa VII, primjenjen prvi put u kozmetici.”

Odgovarajući na pitanje koji je najpopularniji tretman Biologique Recherche, Bonnet je rekla: “U našem pristupu koži ne postoji najpopularniji tretman za sve zato što se fokusiramo na
individualni pristup svakom trenutnom stanju kože. Budući da smo živa bića, naša koža se stalno mijenja i ima različite potrebe. Klijenti najviše dolaze zbog manualne tehnike i Remodeling face aparata.

Stephanie Bonnet, kao internacionalna edukatorica putuje širom svijeta, a o tome koliko žene iz BiH brinu o svojoj koži kaže: “Primijetila sam da, generalno, žene na Balkanu smatraju da je lijepa koža izuzetno važna.”

Ona preporučuje klijentima u BiH, koji se možda još nisu upoznali s ovim brendom, da pronađu centar blizu svog mjesta prebivališta i urade personaliziranu analizu kože i dobiju preporuku za korištenje proizvoda kod kuće i tretmana u salonima, u zavisnosti od njihovog trenutnog stanja kože i vremenskih uvjeta, posebno jer nakon izlaganja suncu koža ima veću potrebu za eksfolijacijom i hidratacijom.

Saradnice iz cijele BiH oduševljene su rezultatima tretmana i proizvoda Biologique Recherche
“Biologique Recherche tretmani i proizvodi su nešto posebno i kada jednom probate BR tretman, jednostavno vidite rezultate koji govore sami za sebe i sigurno ćete poželjeti da imate proizvode ovog brenda za kućnu njegu. To su do tančina usavršeni proizvodi i tehnike koji daju vrhunske rezultate u najkraćem roku", reijči su Blaženke Ivanović-Bosankić, kozmetičarke i terapeutinje iz DKC Farah Tuzla.

Maja Rujević iz banjalučkog centra S-tetic, Estetic line je izrazila je zadovoljstvo što ovaj  entar sarađuje sa brendom Biologique Recherche i dodala se tretmani i proizvodi, kao i cjelokupni pristup Biologique Recherche zasniva na maksimalnoj iskorištenosti koncentriranih aktivnih sastojaka kako bi se potakla snaga i obnova kože. Ovo je jedinstven brend zbog personaliziranog pristupa svakom trenutnom stanju kože. Uz ispravan izbor proizvoda, rezultati su veoma vidljivi u salonskoj i kućnoj njezi.

Znanje je moć i tajna ovog brenda!

Delila Spahić, generalna zastupnica Biologique Recherche za BiH istakla je da je misija
Biologique Recherche zdrava i lijepa koža koja blista, po čemu je brend i prepoznatljiv širom
svijeta.

Kako biste isti kvalitet tretmana dobili u Parizu, Sarajevu ili bilo gdje u svijetu, Biologique Recherche putem svojih internacionalnih edukatora nesebično dijeli svoja znanja sa svim partnerskim centrima, putem edukacija.

“Znanje je moć i tajna ovog brenda i za nas je edukacija ključ uspjeha! Svi naši saradnički saloni i klinike u BiH redovno pohađaju edukacije i drže korak sa inovacijama ovog brenda. U BiH imamo šest saradničkih centara i otvoreni smo za dalju saradnju sa zainteresiranim
potencijalnim partnerima u BiH koji žele da se upoznaju sa filozofijom, proizvodima i
tretmanima ovog neprikosnovenog, ekskluzivnog svjetskog brenda. Naš cilj je širenje mreže u
BiH”, kazala je Spahić.

Detaljnije pogledajte na linku:  https://www.biologique-recherche.com/sr-ba/

Tretmane i proizvode Biologique Recherche možete dobiti u Sarajevu u “Contour D” salonu, u
Banja Luci u klinikama “S-Tetik”, “Estetic Line” i “Mezoestetik”, u Tuzli i Sarajevu u “DKC Farah”, u Mostaru u “La Belezza Studio”, u Derventi “Studio Selma”, u Bijeljini “Stars Aesthetic Centar”, te u Bihaću u “L'amour”.

“Contour D” by Delila Spahić je generalni zastupnik Biologique Recherche za BiH https://contourd.ba/.

Za više informacija posjetite salon “Contour D” na adresi Maršala Tita 50/II, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO