Uz najkreativnije bh. poduzetnice, ALTA SC predstavio „Ženska posla“

by | 13 Marta, 2023

Posao rađen iz ljubavi oplemenjuje. On nas ispunjava, pomaže nam da rastemo i da se razvijemo u najbolju verziju sebe. Učesnice bazara „Ženska posla“ uspjele su da svoju ljubav pretvore u hobije, hobije u zanate, a zanate u poslove

Povodom Međunarodnog dana žena, ALTA SC je po drugi put otvorio svoja vrata mladim i talentovanim poduzetnicama. Smatrajući da je najbolji poklon pružiti nekome priliku da se razvije i ostvaripuni potencijal, Centar je ustupio prostor perspektivnim poduzetnicama da predstave svoja „Ženska posla“.

Od 6. do 12. marta, otvoreni prostori centra bili su pretvoreni u sajmište mladih preduzeća u nastajanju. Centar je odisao šarmom kućnih i porodičnih radionica, a u čijim su radovima posjetioci imali priliku da uživaju – pročitajte u nastavku.

Waga Wood, rezbarska radionica koja je okupila stare majstore konjičkog rezbarstva,  izložila je prava umjetnička djela. Njihove rukotvorine već krase mnoge prostore širom BiH i svijeta, a posjetioci Centra mogli su se lično uvjeriti u kvalitet i visoku estetsku vrijednost njihovih proizvoda. Na štandu QuaLee, brenda koji visoku modu nastoji učiniti pristupačnom, kupci su pronalazili živopisne odjevne komade inspirisane Bosnom i Hercegovinom.

Sa druge strane, nadahnuta prirodom, kulturnom baštinom i umjetnošću, DOTS Radionica je ponudila unikatni nakit, mandale, magnetiće, i druge dekorativne predmete. Njihovi su posjetioci imali priliku zakoračiti u svijet tačkanja, tehnike slikanja koja vuče korijenje iz daleke prošlosti – iz australske aboridžinske kulture.

Nazrah.design predstavilaje ručno šivane proizvode poput satenskih ogrtača ili kupaćih kostima, kao i dizajnirane sitnice idealne za poklon: bilo je tu nakita, privjesaka i ukrasnih rajfova. Iznimno zanimljiv i autentičan nakit – inspirisan suncem i nijansama mora – nalazio se i na Nayda Jewelry štandu.

BeeLuv, kućna radionica koja kreira proizvode za njegu kože i kose, izložila je svoju potpuno prirodnu kozmetiku, nudeći predivne putere i najfinija ulja koja su svojom teksturom posjetioce osvajala na prvi dodir.

Na kraju, slatki kutak bazara upriličila je Bashka Chocolatier, porodična manufaktura koja sa velikom ljubavlju priprema čokoladu vrhunske kvalitete.

Bazar je potvrdio svoj veliki uspjeh od prethodne godine, i ponovo se pokazao kao pun pogodak. Na Međunarodni dan žena, praznik emancipacije žene i prava na jednakost, ALTA SC je podsjetio svoje posjetioce da „ženska posla“ donosene brojene dobrobiti cijelom društvu.

ljepotaizdravlje.ba

PROMO