Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke umutiti sa polovinom šećera u prahu u čvrst šam. Zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati preostali šećer u prahu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje pa smjesu za vanilice sipati u poslastičarski džak i na papiru oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedno jezgro oraha a odozgo istisnuti još malo šama.
3. Sušiti u odškrinutoj rerni na 110 ˚C dok ne postanu lagane i hrskave.
4. Posebno otopiti čokoladu sa puterom.
5. Osušene puslice napola potopiti u čokoladu, a potom čokoladni dio posuti šećernim bombonicama i ostaviti ih da se osuše.
Izvor: Dobra hrana