Top 5: Savjeti kako da nosite korektor, a da izgleda neprimjetno!

by | 27 Augusta, 2018

Da li vaša make-up rutina podrazumijeva upotrebu korektora? Nismo ni sumnjali, jer taj mali magični proizvod prikriva podočnjake, nepravilnosti i fleke na licu bolje od bilo kod pudera.

Ipak, ako pretjerate kod njegovog nanošenja, dobijate kontraefekat i ostavljate utisak prenaglašenosti i momentalno postajete sinonim za “to much make-up”.

Neophodna je kvalitetna formula za nanošenje korektora, njegovo višesatno održavanje i zato su nam objasnili vodeći make-up artisti!

Evo šta predlažu….

#1 Sprečavanje razlivanja korektora

Zaslužan za izgled Lupite Nyong’o, Priyanke Chopre i Rachel Weisz je umjetnik Nick Barose, koji koristi jedan poseban trik: “Prije nego što dame izađu na crveni tepih, nježno vlažnom maramicom pređem preko suhih dijelova na koži. Preporučljivo je, jer korektor na licu će ostati gdje je nanijet i neće početi da se razliva.”

#2 Tonovi 

“Ako vam se tonovi i podtonovi šminke ne slažu, korektor će svakako biti suvišan jer postaje pepeljaste strukture i neprirodno se ističe. Uz tople tonove kože, predlažem nijanse korektora žute ili narandžaste, dok koža hladniji tonovi kože zahtjevaju korektor ružičastih nijansi”, smatra šminker Vincent Oquendo.

#3 Nanošenje

Za nanošenje korektora u predjelu oko očiju, šminker Romy Soleimani predlaže nježno nanošenje, tik ispod donjeg kapka i to “od sredine oka ka spoljnim uglovima”.

#4 Korektor+mata primer

“Da bi korektor prekrio maksimalno nedostatke, obično prije nego što ga nanesem stavim mat primer, jer na taj način uljani korektor će sigurno se manje razlivati”, savetuje Oquendo.

#5 Bijela sjenka

Za večernje varijante, Soleimani predlaže da nakon korektora, diskretno stavite i malo bijele, sjajne sjenke. Na taj način, dobićete svečaniju, glam notu, koja je svakako poželjna za izlazak!

Izvor: elle.rs Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.