12 savjeta za sjajnu kožu

by | 7 Aprila, 2013

Sigurno vam je u nekim trenucima zatrebalo da u roku od 10 minuta dobijete instant sjaj na vašem licu, te da zablistate gdje god da se pojavite. U takvim trenucima ne možete otići kod kozmetičara, već morate to uraditi sami. Pa, postoji mnogo opcija koje mogu učiniti da izgledate zanosno u samo deset minuta. Evo nekoliko stvari koje možete isprobati kako bi izgledali glamurozno i svježe u samo 10 minuta.

1. Nekoliko kriški narandže ili limuna i nekoliko kapi meda je sve što vam je potrebno da izgledate svježe u samo 10 minuta. Nanesite smjesu na lice i ostavite deset minuta. Isperite.

2. Dobar izgleda kože može postići da se osjećate dobro u svojoj koži. Dakle, prioritet je da se riješite akni. Pasta za zube smanjuje akne u roku od 10 minuta.

3. Za muškarce može biti teško postići instant sjaj. Muškarci mogu ili obrijati svoju bradu ili napraviti sportski elegantnu francusku bradu ili brkove.

4. Korištenje pilinga od marelice, oraha ili badema ne samo da smanjuje mitesere, već vam i pruža instant sjaj.

5. Loš miris vašeg tijela može biti veoma nezgodna situacija i za vas i za druge. Obavezno se depilirajte ispod pazuha i ne zaboravite nanijeti dezodorans.

6. Loš zadah iz usta može biti jako neugodan. Obavezno operite vaše zube prije izlaska.

7. Kašika jogurta sa kurkumom može napraviti odličan izbjeljivač za instant sjaj. Također možete naribati krompir ili paradajz i nanijeti na vaše lice deset minuta u smjeru kazaljke na satu. Ovo također uklanja osunčani ten i daje vašem licu svjetliji izgled.

8. Nemojte koristiti prekomjerno make-up. Dovoljno je koristiti ga po potrebi, a ukoliko budete pretjerivali izgledat ćete smiješno i neuredno.

9. Nosite odgovarajuću vrstu nakita, ovisno o prigodi. Nošenje „teškog“ nakita na poslovni sastanak može izgledati neprikladno.

10. Čupanje obrva je veoma bitno za lijep izgled. Prema tome, ne dopustite da vam neželjene dlačice narastu.

11. Kosa također treba biti prikladna za određenu prigodu. Neka bude jednostavna za poslovne sastanke, a za svečanije prilike možete izabrati frizuru koja god vam se dopada.

12. Koristite blage i nemasne proizvode koji će održavati vaše tijelo vlažnim, svježim i sjajnim.

Izvor: ljepota.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.