Neodoljiva čoko poslastica

by | 1 Marta, 2019

Danas smo za vas pripremili recept za ukusnu čokoladnu tortu, koja se topi u ustima i koja će nakon prvog zalogaja postati vaša omiljena poslastica.

Sve što vam je potrebno je…

Za koru:

  • 150g šećera
  • 130g brašna
  • 50g kakaa
  • Kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 4 kašike kokosovog  ulja
  • 8 kašika kuhane kafe
  • Kašika ekstrakta vanile

Za fil:

  • Puding od malina
  • 4 kašike kokosovog ulja
  • 500g crne čokolade
  • 300g svježih malina

Priprema: Rernu zagrijte na 180 stepeni. U posudu stavite šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanile, pa mikserom umutite sastojke, dok se ne sjedine. Zatim dodajte, toplu, skuhanu kafu i još malo izmiksajte. Pleh za pečenje, postavite pek papirom, pa izlijte smjesu i pecite oko 25 minuta. Za ovu tortu potrebne su vam dvije kore, pa pripremite smjesu i za drugu, dok se prva peče. Skuhajte puding od malina, pa namažite koru, zatim ga preklopite drugom korom. Čokoladu istopite i prelijte preko torte, kao glazuru, a na vrh poredajte svježe maline. Uživajte u ovoj sočnoj poslastici.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages