Dok vi spavate, ona vrijedno radi – napravite noćnu masku za blistav izgled kože od ranog jutra

by | 31 Augusta, 2022

Ove vrste maski su super moćne formule koje su obogaćene sastojcima koji će vašu kožu dubinski da očiste, hidriraju i revitalizuju, da joj vrate pH balans i da ishrane i obnove ćelije te stimulišu reparaciju tkiva. Darujte svojoj koži ovakav tretman i učinit ćete joj veliku uslugu.

Noćna maska za lice je tehnološki najnaprednija među maskama, takoreći prava gozba za kožu lica, eliksir koji će preko noći u vaš portret unijeti više života, boje i svjetlosti. Probajte i stavite ovakvu jednu masku da djeluje preko noći i obogatite kožu vašeg lica!

Za ovu masku potrebna su vam samo dva sastojka:

Kurkuma je poznati indijski začin i jedan od najznačajnijih lijekova ajurvedske medicine. Bogata je vitaminima i mineralima i jedan je od najboljih izvora fosfora koji je neophodan za ćelijski rast i reparaciju tkiva.

Lovor ima antiseptičko i antiinflamatorno dejstvo, bogat je vitaminima i prirodni je аntioksidаns. Potrebаn je zа održаvаnje ćelijskih membrаnа i sintezu DNK lanaca i stimuliše metabolizam kože.

Ova maska se jednostavno i brzo pravi, veoma je zdrava i korisna za kožu i daje odlične dugoročne rezultate.

Kako se pravi?

Isjeckajte dva lovorova lista i prelijte sa jednim decilitrom vode. Kuhajte listove desetak minuta, zatim držite još desetak minuta u poklopljenoj posudi te nakon toga čaj procijedite. U dobijeni čaj od lovora dodajte kašičicu kurkume u prahu i promješajte da se što više rastvori. Dobijeni rastvor nanesite vatom na lice, onako kako nanosite toner. Prije nego što odete na spavanje ostavite da se potpuno osuši na licu.

Masku ostavite da djeluje tokom cijele noći i ujutru umijte lice čistom vodom.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Olesia Bekh / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.