Netflix maraton: Uz filmove s ove liste vikend će biti prava uživancija

by | 22 Oktobra, 2022

Netflix je postao  glavno mjesto na koje odlazimo kada poželimo pogledati neki film ili seriju

Malo ko više skida filmove ili ih traži po opskurnim online stranicama punih reklama i loše kvalitete. Istina, na Netflixu ne možete pogledati baš sve što hoćete, ali i dalje ima pregršt sadržaja.

Odlučili smo napraviti težak posao kako bi vam olakšali odluku i popisali smo filmove u kojima ćete uživati!

Senior Year

Rom-com kojem se ljubitelji Netflixovih rom-comova zasad posebno vesele je onaj s Rebel Wilson. Senior Year prvi je njen projekt otkad je 2020. odlučila uzeti pauzu od glume zbog mentalnog zdravlja, a sad se vraća u jednoj sasvim neobičnoj ulozi. Radnja komedije prvo je smještena uu 1997. godinu u kojoj pratimo ambicioznu i popularnu djevojku na čelu cheerleading tima. Želja joj se postati i službeno kraljica maturalne večeri, ali planovi joj se pokvare, a život doslovce stane kad tokom nastupa padne s vrha cheerleading piramide i ostane u komi. Budi se kao 37-godišnja žena koja umjesto da nastavi svoj život odluči vratiti se u srednju školu i konačno postati kraljica maturalne zabave. Zvuči kao klasična američka komedija uz koju ćemo se odmarati.

Protiv leda

Protiv leda je danski film koji prikazuje ekspediciju na Grenland u potrazi za izgubljenom kartom, zbog čega se dva muškarca bore za opstanak. Film se temelji na istinitoj priči iz Danske 1909. s ekspedicijom iz Alabame iz Danske, koju je predvodio kapetan Ejnar Mikkelsen, koja je krenula u potragu za odgovorima kada su Sjedinjene Države preuzele sjeveroistočni Grenland, s idejom da bi on bio podijeljen. . dva komada zemlje. Njih dvojica, Mikkelsen i Iver Iversen, prelaze led kako bi pronašli dokaz da je Grenland otok. Problem je u povratku, već bez hrane, izrazito umorni i napadnuti od medvjeda, njih dvoje se sklanjaju u napušteni kamp. Ekstremni uvjeti preživljavanja dovode do zabluda, problemi se počinju povećavati kada osoba više nije potpuno svjestan.

Projekt Adam

U filmu Adam Project glume Ryan Reynolds i Zoe Saldaña. Avantura koja miješa prošlost i budućnost, u kojoj je Adam Reed dječak koji je upravo izgubio oca. Jednog je dana sam kod kuće kad mu majka ide na večeru. Te noći odlazi u garažu gdje pronalazi ozlijeđenog pilota. Tu sve počinje, jer je ovaj pilot njegova odrasla verzija u budućnosti. Svemir u kojem je putovanje kroz vrijeme moguće i Adam se vraća u prošlost kako bi pokušao promijeniti budućnost.

Visoka cura 2

Omiljena visoka tinejdžerica vraća se u novom nastavku filma Tall Girl u režiji Emily Ting. Jodi, koju glumi Ava Michelle, sada nije samo ‘visoka’ djevojka, ona je popularna, samouvjerena, ima dečka, a rezervirala je i glavnu ulogu u školskom mjuziklu. Ali, kako se pojačava pritisak njene novostečene popularnost, tako se povećavaju i njene nesigurnosti.

Guillermo Del Toro’s Pinocchio

Poznata bajka iz 1940. o lutki koja govori i stolaru Geppettu snimala su dva redatelja – Guillermo del Toro i Mark Gustafson. Glumačka ekipa bit će i više nego vrhunska – svoje glasove dali su Ewan McGregor, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman i Gregory Mann kako bi dokazali da je Pinocchio zapravo pravi dječak.

 

ljepotaizdravlje.ba

netflix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.