Prirodni načini da ubrzate rast trepavica

by | 7 Jula, 2014

Ako naučite kako učiniti da trepavice prirodno narastu, možete uštedjeti na maskari. Ako već imate prirodno duge trepavice, nije potrebno previše da ih učinite savršenima. Da li ste znali da vazelin, maslinovo ulje, ali i masaža kapaka dosta pomažu u rastu trepavica? Proučite ove savjete, a uz malo strpljenja doći će i rezultati.

latiesseeyelashes_zpsa9e228ed-490x328

Četkanje trepavica
Zvuči čudno? Četkanjem trepavica možete učiniti čudo za svoje oči i učiniti da rastu. To obavezno radite prije stavljanja maskare, a ovaj potez ne morate da ponavljate svaki dan, ali ga uradite s vremena na vrijeme. Ne oduzima mnogo vremena, a može učiniti dosta.

Korišćenje vazelina
Iako ste možda skeptični, ovaj savjet je vrlo jednostavan za realizaciju. Stavite malo vazelina na kapke prije nego što odete na spavanje – on će pojačati rast vaših trepavica. Potrajaće neko vrijeme da vidite rezultate, ali vjerujte da radi i djeluje.

Maslinovo ulje
Čudotvorno maslinovo ulje. Mnoge žene kunu se u istinitost ovog savjeta. Dakle, malo maslinovog ulja na vašim kapcima tokom noći pomoći će da trepavice upiju sve vitamine i minerale iz ulja i omoguće njihov brži rast.

Masaža kapaka
Trepavice mogu da ispadnu, da budu krhke i lomljive. Međutim, trljanje kapaka i podsticanje folikula može istinski da pomogne da trepavice rastu brže, da se oporave i budu zdrave.

Vitamin E
Ovaj vitamin zaslužan je za stvarno povećanje trepavica, a istovremeno će ih nahraniti i ojačati.

Ishrana
Iako se ne čini da je ikako povezano, loša ishrana i masna hrana itekako utiču na rast trepavica. Zamijenite svoju ishranu i jedite što više povrća i voća. Vremenom ćete primijetiti veliku razliku.

Proteini
Ako ne dobijate dovoljno proteina, teško da će to zamijeniti bilo kakve količine voća i povrća. Obavezno konzumirajte crveno meso, ribu, sir, jaja.

Izvor: zena.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.