Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
1. Oljuštiti i isjeckati na kockice 2 kg jabuka. Dodati 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstati dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
2. Smjesu od jabuka sjediniti sa 500 g mljevenih listića badema. Prije mljevenja treba ih blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
3. U jabuke i bademe dodati 8 jaja i dvije kesice praška za pecivo. Sve pomiješati i staviti u željene kalupčiće ili oblikovati modlom. Staviti da se peče.
4. Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno, napraviti sok od kilograma jabuka. Njime preliti kolače, čim se izvade iz rerne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept