LJ&Z i Tropik poklanjaju: National Geographic Kids – kolekcija Zašto?

by | 9 Marta, 2023

Iz izdavačke kuće Egmont stiže nova kolekcija National Geographic Kids Zašto? i prva knjiga pod nazivom Zašto sam ja čovjek? Atraktivna, prepuna sjajnih fotografija i naučnih činjenica predstavljenih na zabavan način, nova kolekcija ima za cilj da odgovori na čak više od 1.000 pitanja!

Djeca su radoznala, vole da uče i saznaju nove činjenice, posebno one koje su u vezi sa tijelom, životinjama, prirodnim pojavama… Kolekcija se sastoji od dvanaest knjiga u kojima je mnoštvo činjenica i odgovora na pitanja koja najčešće počinju sa zašto?

U prvoj knjizi otkrijte šta je zajedničko ljudima i banani. Želite da znate zašto ne možete da dišete pod vodom? Pročitajte sve o tome u knjizi Moje tijelo. Zašto tvorovi smrde? Brzo otvorite knjigu Životinje. Zašto Zemlja samo ne odleti negdje u svemir? Zašto je more slano i šta se nalazi na njegovom dnu? Zašto danas ne postoje dinosaurusi? Zašto na selfijima izgledamo drugačije nego uživo? Zašto nam se noću spava? Imate li još pitanja? Zašto da ne?
Nema glupih pitanja! Naizgled smiješna, čudna, ozbiljna ili neozbiljna, sva pitanja zaslužuju odgovore, a u ovim knjigama odgovori su potkrijepljeni stručnim informacijama i propraćeni sjajnim fotografijama!

Kolekcija knjiga Zašto namijenjena je prvenstveno djeci školskog uzrasta, mada će se i mlađi radoznalci sajno zabaviti. Zanimljiva pitanja i još zanimljiviji odgovori podstaći će djecu na razmišljanje i traženje odgovora, ali će sigurno zainteresovati i mnoge roditelje.

Otkrijte zajedno mnoštvo zanimljivih tema. Prva knjiga u prodaji je na kioscima od 9. marta po promotivnoj cijeni od 3,90 KM. Sve ostale slikovnice iz kolekcije bit će dostupne po super cijeni od 7,90KM. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije.

Svakog četvrtka nova knjiga na kioscima i na www.tropik.ba.

Kako do poklona?

Lj&Z i Tropik poklanjaju vam dva primjerka – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak knjige “National Geographic Kids – kolekcija Zašto?”

Sve što treba da uradite jeste da:

  • lajkate ovaj post
  • u komentaru odgovorite na pitanje Šta možemo otkriti u prvoj knjizi pod nazivom Zašto?
  • podijelite post javno na vašem Facebook profilu

Igramo se do srijede, 15.3. Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora putem aplikacije!

ljepotaizdravlje.ba

PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.