Sve što trebate znati kada ste prvi put u krevetu sa novim partnerom!

by | 12 Februara, 2023

Dok pojedini seks sa novim partnerom shvataju skroz ozbiljno, pa se dugo prilagođavaju, vagaju sve prednosti i nedostatke, zamišljaju hiljadu i jednu varijaciju zapleta, drugi se više oslanjaju na spontanost

Ipak, i za jedne i za druge postoji niz neizgovorenih pravila koja će biti glavne vodilje u stvaranju lijepe i opuštene atmosfere. A znate koliko je ona važna tokom intimnosti.

Pravila za prvi seks sa novim partnerom

Bezbjednost je na prvom mjestu

Prvi seks sa novim partnerom nije nužno početak sretne veze. Može da se dogodi i da se sve završi iste noći kada je i počelo. Međutim, vaš glavni zadatak je da se uvjerite da se u ovom slučaju sve završi bez neprijatnih posljedica.

Dakle, glavni uslov treba da bude obavezna upotreba prezervativa – na taj način se zaštitite od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti. U idealnom slučaju, prije prvog seksa, oba partnera treba da razgovaraju o odsustvu bolesti (uključujući odsustvo HIV-a) – ovo je apsolutno normalna praksa.

Također, nemojte piti previše alkohola prije odnosa. Nekoliko čaša vina će vam pomoći da se opustite, ali nekoliko flaša može dovesti do nekontrolisanih posljedica (uključujući i one gore navedene). U najboljem slučaju, jednostavno se nećete sećati svoje prve noći, u najgorem mogu da vas očekuju neprijatna „iznenađenja“, za koja nećete odmah znati.

Obratite pažnju na pozitivne stvari

Mnogi ljudi vjeruju da su svi muškarci, bez izuzetka, zainteresovani samo za sopstveno zadovoljstvo, ali, u stvari, ovo je više mit. Ne može svako da osjeti maksimalno zadovoljstvo ako nije siguran da li mu je partner dobro. Saznanje da ste uzbuđeni također uzbuđuje vašeg partnera.

Ne zaboravite da je prvi seks neistraženo polje. Muškarac, baš kao i vi, ne može odmah da pročita sve nijanse i reakcije koje su vam važne, pa ne zaboravite da mu odgovorite ne samo žarom, već i riječima. „Sviđa mi se to što sada radiš“ je jednostavna fraza koja može biti izuzetno važna za muškarca. Ali ni u kom slučaju ga ne hvalite za nešto što vam nije donijelo zadovoljstvo. Biće mnogo neprijatnije da pričate o tome šta vam se nije dopalo poslije, pa iskoristite prvu fizičku intimnost da odmah odredite prioritet.

Sve što trebate znati o „lotusu“ – pozi koja garantuje užitak za oboje

Šta poslije seksa?

Prvi seks sa novim partnerom rijetko je savršen. Bez obzira na to šta vam tačno nije odgovaralo – vaša uloga, njegov stav ili nespretnost u procesu – nemojte se povlačiti u sebe i počnite sve analizirati od prve sekunde. Na ovaj način svog partnera stavljate u ranjivu poziciju, jer svojim izgledom jasno dajete do znanja da je nešto pošlo naopako, ali ne objašnjavate šta tačno. Čak i ako ste jasno odlučili da je ova noć bila prva i poslednja između vas, poštujte partnerova osjećanja. U ovom slučaju, objasnite šta je pošlo po zlu prije nego što odete kući i ne dajte osobi lažne nade.

Nemojte žuriti sa eksperimentima

Ne bi trebalo da koristite seks sa novim partnerom kao priliku da pokažete sve svoje „skrivene želje“ i sklonosti odjednom. Eksperimentisanje sa seksom je dobro, ali nisu svi prikladni za „debitantsko“ veče. Prvo, neće svi vaši trikovi možda „funkcionisati“ sa novim partnerom (i to je apsolutno normalno), ali njegova suzdržana ili negativna reakcija može da vas uznemiri i povredi. Drugo, možete se zanijeti demonstracijom svojih vještina i jednostavno propustiti trenutak prve tačke kontakta. Treće, možete jednostavno zbuniti svog partnera, a da to i ne primjetite.

Naravno, to ne znači da treba potpuno zaboraviti na svoje maštarije, ali ćete dobiti više zadovoljstva ukoliko ih vremenom uključujete u vaš odnos, kada ćete sigurno znati međusobne preferencije i, što je najvažnije, vjerovati jedno drugom potpuno. U međuvremenu, pogledajte koliko ste seksualno kompatibilni uopšte i odlučite u kom pravcu treba da idete dalje.

Seks sa novim partnerom i neprijatnosti

Greške i nespretnost su sastavni dio seksualnog života svakog para. Jedinstvo i sinhronicitet se ne pojavljuju nakon prvog dodira, zato nema potrebe da krivite sebe ili partnera. I možda najvažnije, ne paničite. Osjećajte se opušteno i samopouzdano, jer seks je isti onaj dijalog koji se ne gradi sam od sebe. Nemojte se plašiti da izgladite nesporazume bar osmijehom ili smešnom frazom – ovo će ublažiti situaciju.

Obratite pažnju na svoje unutrašnje raspoloženje

Ako ste previše nervozni prije seksa sa novim partnerom, pokušajte da pronađete prakse za sebe koje će vam pomoći da se opustite i dobijete pravo raspoloženje. Umjesto da skačete naprijed i brinete o nečemu što se još nije dogodilo, a vjerovatno i neće, pokušajte sa meditacijom.

Tehnika uzemljenja ublažava osjećaj anksioznosti, a vaša zbunjenost i brige će vjerovatno negativno uticati na budućnost i sve moguće lijepe trenutke pretvoriti u negativne. Na kraju krajeva, vaše sopstveno raspoloženje i unutrašnje raspoloženje utiču na seks mnogo više nego što se čini na prvi pogled. Da biste oslobodili svoje tijelo (čak i ako se ne radi samo o seksualnom zadovoljstvu) pomoći će i masaža ili bilo koji drugi postupak njege.

Pogodnost i udobnost su vaše glavne prednosti

Prilično banalno, ali ne manje važno pravilo – trebalo bi da se osjećate mirno i udobno. Da biste to uradili, mnogi savjetuju da izaberete atraktivan komplet donjeg veša koji će podići vaše samopoštovanje, ali ovo je samo mali dio slike. Parfem, mirisna krema za tijelo, omiljeni balzam za kosu ili manikir – sve što vam daje prijatne emocije i samosvijest.

 

ljepotaizdravlje.ba

Alessandro Biascioli / iStock / Getty Images Plus