Sve što trebate znati o „lotusu“ – pozi koja garantuje užitak za oboje

by | 3 Decembra, 2022

Ukoliko želite da probate nešto novo u krevetu, isprobajte ovu pozu

I dok je dobra stara „misionarka“ i dalje jedna od najpopularnijih poza u seksu, postoje i brojne druge poze kojima vrijedi dati šansu, posebno ako želite malo začiniti situaciju pod plahtama. Stručnjaci za seks otkrivaju kako svaka poza ima neke svoje prednosti, a prema njihovu mišljenju, najseksi i najintimnija poza od svih je poza lotusa.

Kako izgleda lotus poza?

Muškarac sjedi na krevetu, kauču ili stolici, dok djevojka sjedi u krilu. Vaše noge treba da budu isprepletene, a vi okrenuti jedno drugom licem u lice. Poza je idealna za stimulaciju klitorisa tokom penetracije, a pošto su partneri okrenuti jedno prema drugom, spostavljanja kontakta očima što još više povećava intimnost.

Zašto je trebate isprobati?

Želite li osnažiti odnos sa svojim partnerom te probuditi intimnost, ova poza sjajan je izbor jer uključuje puno dodira, maženja i gledanja u oči. Disanje je sinhronizirano i naglasak je na tome da su oba partnera fokusirana jedno na drugo i prisutna u sadašnjem trenutku. Manje je fokus na samom postizanju vrhunca, a više na strastvenom iskustvu i energiji koju osjećate s partnerom.

Pet trikova kojima ćete oduševiti muškarca u krevetu!

Kako pozu prilagoditi sebi?

Ako vam je ova poza previše intimna, možete je prilagoditi na način da odgovara vama i vašim preferencijama. Dajte mašti na volju i usudite se eksperimentirati jer upravo je to ono što seks čini boljim i zanimljivijim. Primjerice, umjesto da se naslonite na partnera, možete se leđima nagnuti prema nazad oslanjajući se na svoje ruke. Potaknite partnera da vas drži za bokove dok kontrolira potiske vašeg tijela. Na taj način tvoj partner na raspolaganju ima dobar pogled na tvoje tijelo što je uvijek seksi.

Želite li dodatno začiniti pozu, možete se poigrati seksi igračkama i raznim pomagalima koja će sigurno rasplamsati strasti i omogućiti i tebi i tvom partneru nezaboravan orgazam. Žene koje su isprobale ovu pozu sa svojim partnerima ističu kako je užitak zajamčen. Stoga, vrijedi isprobati!

 

 

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.