4 oblika noktiju koji dominiraju 2024.

by | 20 Maja, 2024

Bilo da preferirate klasičan i minimalistički stil ili duge nokte sa upadljivim dizajnom, ove godine svako može pronaći nešto što odgovara njegovom ukusu

Oblici noktiju su vrlo slični modelima haljina. Neki preferiraju praktične i kratke nokte, dok drugi biraju duge i upečatljive gelirane verzije. A koji oblici dominiraju ove godine, saznajte u nastavku.

Postoji doslovno na desetine različitih oblika i varijacija noktiju koje možete odabrati, od bademastih do kockastih. Iako nijedan oblik nije izašao iz mode, nail artists ističu da su ove godine najtraženiji takozvani “meki” stilovi: poput badem i oval noktiju. Ali uz popularnost noktiju s uskom kockom, primjećuje se i povratak četvrtastih noktiju, kao povratak u 2000.

Badem

Manikura u obliku badema je trenutno najtraženiji izgled noktiju ove godine. Za one koji ne znaju, bademasti oblik karakteriziraju uske strane i zaobljeni vrh s suptilnim špicem. Srednja dužina noktiju je trenutno najpopularnija dužina za bademaste nokte, ali se ona može prilagoditi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Chambers (@nailsbycaroline_)

Oval

Kratki do srednje dugi ovalni nokti također su u trendu. Razlikuju se od bademastog oblika po tome što oval ima širu bazu i mekše vrhove.

Četvrtasti nokti

Četvrtasti nokti nikad nisu ni izlazili iz mode, a volimo ih jer su praktično, lahko se održavaju i cijela paleta lakova za nokte izgleda dobro na njima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Chambers (@nailsbycaroline_)

Nokti s uskom kockom

Ovaj stil pripada popularnom trendu balletcore, te je izuzetno omiljen među ljubiteljima dugih, veštačkih noktiju.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram