Da li trebamo koristiti regenerator za kosu prije šampona?

by | 24 Maja, 2024

Postoji inovativan pristup pranju kose koji je posebno koristan za osobe s suhom i oštećenom kosom

Uobičajeni postupak pranja kose obično uključuje korištenje šampona prije regeneratora. Šampon se koristi za uklanjanje nečistoća, sebuma i ostataka proizvoda, dok regenerator vraća hidrataciju i zatvara kutikule kose kako bi se spriječila oštećenja. Međutim, postoji alternativni pristup koji može dodatno nahraniti suhe vlasi.

Većina žena redovno koristi regenerator jer čini kosu mekom i zaglađenom. No, ako želite pojačati njegovo djelovanje i vidjeti značajnu promjenu, možete ga nanijeti prije šampona. Ovo je posebno korisno za one s suhom, dehidriranom ili oštećenom kosom sklonom pucanju. Ovaj jednostavan trik može pružiti dodatnu hidrataciju i obnoviti vašu kosu.

Način korištenja regenatora prije šampona

Da biste isprobali ovu novu metodu pranja kose, počnite s mokrom kosom i nanesite regenerator na dužinu vaše kose, posebno obraćajući pažnju na ispucane vrhove. Ovaj korak je ključan jer regenerator stvara zaštitni sloj koji štiti vlasi od agresivnih sastojaka u šamponu, poput SLS-a, čime se sprječava isušivanje kose.

Dakle, nanesite malu količinu regeneratora na vrhove kose, izbjegavajući pritom korijenje i vlasište. Umjesto da ga odmah isperete, uzmite malu količinu šampona i nanesite ga na vlasište.

Nakon pranja kose, isperite i šampon i regenerator, a zatim ponovno nanesite regenerator duž cijele duljine kose i na vrhove. Ostavite da djeluje nekoliko minuta. Za dodatni sjaj, isperite kosu mlakom do hladnom vodom. Ovaj postupak će očuvati vlagu i dodati sjaj vašoj kosi.

ljepotaizdravlje.ba

iStock/Getty Images Plus