Novi sex trend je – ASMR! A o čemu se tu radi?

by | 10 Septembra, 2020

Šta je zapravo ASMR seks?

ASMR je skraćenica od “Autonomous Sensory Meridian Response” te opisuje to ugodno “peckanje” koje se proteže od našeg vrata do kičme te nas “nadražuje”.

Šta tačno izaziva taj osjećaj, to je različito od osobe do osobe. Za neke su to zvukovi koje neko pravi dok jede jabuku, za druge su to vlažne usne koje šapuću. Svejedno o čemu se radi, ASMR možemo nevjerovatno lijepo osjećati.

Upravo zato se ovaj trend ušuljao u spavaće sobe.

Naime, lijepi osjećaj koji nam ide po leđima kod ASMR-a može pozitivno djelovati na naš seksualni život.  ASMR seks ne treba pri tome neke posebne položaje ili akrobatske vještine. Radi se o tome da je potrebno pronaći okidač koji će nas pokrenuti.

To može biti čulno šaputanje ili osjećaj kad vam prsti nježno klize po koži. Važno je stvoriti čulni, opuštajući osjećaj koji će nas uljuljkati u neku vrstu transa.

Prednosti za seksualni život 

Mada ASMR u početku nije bio zamišljen da bude erotski doživljaj, pruža nam brojne prednosti za naš seksualni život. Čulni doživljaj može nam pomoći da se kod seksa osjećamo slobodnije te se maksimalno prepustimo. Fokus na zvukove i dodire može nam dodatno dati više povjerenja i sigurnosti.

Kako god, vrijedi isprobati!

Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.