Razgovor o fetišima trebalo bi da bude otvoren…

by | 28 Augusta, 2020

Priznali ili ne – svi imamo fetiše, samo ponekad nije nimalo lako partneru (ili partnerici) priznati o čemu je riječ!

Ponekad jednostavno nemamo dovoljno samopouzdanja i znojimo se pokušavajući naći način kako početi razgovor o toj temi.

Ne brinite, ako ste doživjeli takav trenutak on je potpuno razumljiv. Potrebno je ipak malo hrabrosti da biste počeli pričati o nečemu oko čega ste, između ostalog, ranjivi.

Srećom postoje načini koji će vam olakšati razgovor o fetišima.

U nastavku preporučujemo tri koraka koja će vam pomoći na putu da obavite razgovor koji želite obaviti.

#1 Povjerenje i iskrenost

Partneru odmah na početku dajte do znanja kako se radi o osjetljivoj temi i da ste trebali skupiti hrabrost kako biste uopšte započeli razgovor.

Recite mu i da mu vjerujete, ali da se mali dio vas ipak boji osude. Na taj način pokazaćete mu da kod vas postoji mali strah od toga kako će vas shvatiti zbog čega će i on vjerovatno više paziti na svoje riječi.

#2 Počnite s manjim stvarima

Možda su vaše maštarije jako kinky, ali na početku krenite polako. Otkrijte jedan dio i pratite reakciju vašeg partnera, način na koji prihvata šta mu govorite. Izbjegavajte šale s ciljem izbjegavanja neugodnosti, jer one mogu dodatno zbuniti vašeg partnera.

Viceve ostavite po strani, a o fetišima razgovarajte na jednostavan način tako da prvo otkrijete neke manje maštarije, a zatim, kada vidite kako vaš partner diše, krenite otkrivati i one malo veće.

#3 Uzajamno otkrivanje

Ako ste preplavljeni zbog cjelokupne situacije, zamolite partnera da i on s vama podijeli njegove fantazije. Tako će vam oboma biti ugodnije i lakše. Osjećaćete se sigurnije u otkrivanju fetiša. Ako želite, odnosno ako vam je tako lakše, svoje maštarije možete zapisati i na papir i zatim ih razmijeniti.

Da zaključimo – svi kroz emocije prolazimo na svoj jedinstven način, a slično tome, i naša seksualna iskustva su jedinstvena, kao i želje. Ono što morate imati na umu je da je potpuno normalno imati fetiše i vaš partner će imati razumijevanja za vaše želje u krevetu, ako o svemu budete iskreno razgovarali. Osim toga, kreativnost u spavaćoj sobi nikome ne bi trebala naštetiti.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr