Kombinezon – ultimativni ljetni trend

by | 21 Maja, 2013

Autorka: Minela Jusufović

Kombinezoni, ultimativni ljetni trend i idealan komad za plažu, duge ljetne šetnje i noćne izlaske.
Iako neodoljiv trend koji djeluje jednostavno za kombiniranje, potrebno je mnogo pažnje pri izboru kombinezona i prilagodljivosti istog vašoj tjelesnoj građi.

Izvrsno pristaje vitkim ženama, prati liniju tijela i ostavlja dojam cjeline. Naravno, nose ga i dame sa lijepim i ženstvenim oblinama, uz preporuku da ih kombinuju sa cipelama, sandalama na visoku štiklu ili platformu.

Uz kombinezone najbolje pristaju manje torbice i frizura treba da je prirodna i opuštena. Ista pravila vrijede za kratke i duge kombinezone, birajte ih ovisno od vremena i prigode. Šareni, jednobojni, poslovni, izazovni…, dostupni su i ove sezone uistinu možete birati.

Ako ste odvažne i smjelije, Louis Vuitton je predstavio razigrane modele za sve one koje vole razigrane i šarene kombinacije.

Duboki dekolte na kombinezonu učiniće ga izazovnim odjevnim komadom i spremne ste za ljetno zavođenje. Za one koje njeguju poslovni stil odjevanja, Oscar de la Renta posvetio se kreiranju idealnog poslovnog kombinezona i učinio da postane “must have” komad za svaku poslovnu damu.

Kada su boje u pitanju, nećete pogriješiti ako je prvi izbor siva, na koju uvijek dodajete upadljiv komad nakita, i spremne ste za večernji izlazak sa društvom.

Nezaobilazni su i kombinezoni u crnoj boji, podjednako za dnevne i noćne izlaske. Danju u kombinaciji sa ravnim baletankama ili sandalama, noću sa visokim potpeticama, zavodljivo i vamp.

Ne pretjerujte sa detaljima. Kombinezon za plažu upotpunite šeširom, u dnevnoj šetnji maramom, a za večernje izlaske dodajte remen ili narukvice.

Više o modi možete pročitati na Minela J. WORLD i Fashionbloger.ba

Komentar(1)

  1. vesna borojevć kaže:

    svatko ima svoj ukus ,a ja kombinezon baš nevolim. praktičan je3 jedino kada se gleda gornji deo koji je uvek kao komplet .volim vaš časopis i jako  me usrećuju vaše rubrike.Kompleti se zamijeniše kombinezonom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.