Pruge – “must have” ove sezone

by | 12 Marta, 2013

Autorka: Minela Jusufović

Na radost mnogih, i ove sezone nosimo pruge. Za sve one koji ne vole eksperimentisati sa modom, birajte klasične i elegantne crno-bijele kombinacije. Za one malo smjelije, kombinirajte ih sa malo crvene, pink, zelene, žute…, i sa stilom zakoračite u sezonu prljeće/ljeto.

Bilo da ste punije ili mršavije, pruge vam se prilagođavaju i idealne su za naglašavanje ženske siluete. Istaknite najbolje na sebi. Kao nikada do sada, dizajneri se takmiče u inovacijama i učinili su da ovaj uzorak vrlo brzo postane omiljeni u svim garderoberima. Od Dolce & Gabbana, Balmain i Marc Jacobs crno-bijelih pruga do Michael Kors crveno-zelenih, sve su nosive i “must have”.

Postoje i neka pravila pri izboru odjeće na pruge i savjetujem da prilikom kupovine vodite računa i o tome. Naime, ako želite izgledati mršavije i visočije, birajte odjeću sa vertikalnim prugama. Posebno je to vidno u majicama i hlačama.

U suprotnom, birajte horizontalne pruge. Ako se pak odlučite za kombinaciju i vertikalnih i horizontalnih u jednom outfitu, nećete postići elegantan stil, i to možete nositi samo ako ste smjelije da to i iznesete na ispravan način, ili da su pruge skoro neprimjetne i ne kvare sliku kompletnog outfita. U svakom slučaju, koliko su zahvalne za kombiniranje, lako možete i pogriješiti i postići kontraefekt.

Više o modi možete pročitati na Minela J. WORLD i Fashionbloger.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.