Categories Video dana

U susret OI: Pokrenuta kampanja “Ljubavlju protiv predrasuda”

Odbrojavanje do ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara PyeongChang 2018. je započelo, što je pravi trenutak da globalni olimpijski partner Procter & Gamble (P&G) predstavi svoju najnoviju priču “Ljubavlju protiv predrasuda”. Riječ je o filmu koji otvara novu perspektivu unutar već nagrađivane kampanje “Hvala ti mama”, pokazujući nam kako bi izgledao svijet kada bismo jedni druge gledali majčinim očima.

Foto: PrintScreen

Kratki P&G-ovi filmovi s prethodnih Olimpijskih igara osvojili su kritičare, ali i široku publiku, postavši jedni od najgledanijih filmova te tematike svih vremena.

“Ljubavlju protiv predrasuda” iznosi priče i izazove stvarnih sportista iz vizure njihovih majki. Svi oni koji su se borili s predrasudama i unaprijed donesenim zaključcima imaju moćnu saveznicu, onu koja je bila uz njih od početka, vodeći ih do vrha usprkos svemu – svoju mamu.

Kampanja je dio šireg P&G-ovog nastojanja da se iskoristi snaga oglašavanja kako bi se potaknula rasprava o važnim pitanjima kao što su predrasude.

“P&G teži stvaranju boljeg svijeta za sve – svijeta bez predrasuda, u kojem su svi jednako zastupljeni, u kojem se svačiji glas jednako čuje, u kojem svi imaju jednake prilike za uspjeh. Kada je u svijetu više jednakosti, društvo je bolje i vodi ekonomskom rastu. Nažalost, jednakost je ograničena razlikama, ali mi smo uvidjeli da možemo iskoristiti svoju snagu tako da budemo promoteri onoga dobrog, ukazivanjem na razlike koje koče ljudski potencijal. Nadamo se da ćemo podstaknuti otvorenu raspravu, uticati na stavove i u idealnim uslovima promijeniti obrasce ponašanja”, rekao je Marc Pritchard, P&GGlobal Brand Officer.

“Ljubavlju protiv predrasuda” režirala je Alma Har’el, čiji opus uključuje i nagrađivane filmove “Bombay Beach” i “LoveTrue”.

IZVOR: WALL.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *