Kompanija Avon slavi 15 godina postojanja u Bosni i Hercegovini!

by | 23 Maja, 2018

Avon, kompanija sa preko šest miliona članova Kluba širom svijeta, u Bosni i Hercegovini počela je sa radom 2003. godine.

“Avonova vizija je razumjeti potrebe svake žene, razvijajući ponudu jedinstvenog asortimana kozmetičkih i s ljepotom povezanih proizvoda, trudeći se nadmašiti svoju konkurenciju u kvaliteti, inovacijama i vrijednostima, kako bi postigli imidž omiljene kozmetičke kompanije među ženama”, ističe Damir Harmandić, direktor prodaje kompanije Avon u BiH.

Damir Harmandić, direktor prodaje Avon BiH

Posljednjih 15 godina, Avon Cosmetics BiH ženama u BiH ne samo da nudi visokokvalitetne proizvode po povoljnim cijenama, nego pruža i mogućnost dodatnog prihoda kako bi ostvarile ekonomsku nezavisnost i poboljšale svoje živote.

Osim toga društveno odgovorno poslovanje i vraćanje u lokalnu zajednicu čini ponosnu okosnicu rada kompanije.

Kao dio globalnih napora kompanije u borbi protiv raka dojke, Avon Bosna i Hercegovina je sa svojim djelovanjem počeo 2007.godine, kada su u ponudu uvršteni dobro poznati proizvodi sa rozom vrpcom.

“Uz pomoć sredstava prikupljenih u Avon Fond za borbu protiv raka dojke do danas smo učinili mnogo toga. Ponosni smo na četiri godine organizovanja ‘Šetnje za život’ zahvaljujući kojoj smo pomogli doniranje mamograf mašine za Dom zdravlja Kumrovac Sarajevo, ali smo i donirali vrijednu mamotom mašinu u Klinički Centar Koševo, kako bi bio na usluzi svim ženama BiH. Zatim smo finansirali i odlaske ljekara specijalista na dodatnu edukaciju u kliniku u Milano i pomagali rad udruženja ‘Novi pogled’ iz Mostara, ‘Una’ iz Bihaća i ‘Aska’ iz Višegrada. Svako od ovih udruženja dobilo je pomoć za organizovanje edukacijskih radionica s ciljem što većeg informisanja žena u manjim sredinama BiH. Zadnju donaciju uspješno smo završili u Tuzli gdje smo donirali ultrazvučni aparat i renovirali čekaonicu u novootvorenom Centru za dojku pri Kliničkom centru Univerziteta u Tuzli”, navodi Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon u BiH.

Šetnja za život

Donacija mamografa u UKC Tuzla!

Kompanija se priključila i se globalnoj ekološkoj politici kroz uvođenje naručivanja isključivo putem interneta u septembru 2008. godine, kroz Hello Green Tomorrow platformu kojom prikupljaju sredstva za očuvanje “pluća svijeta” brazilske prašume, a očuvanje okoline primarno je i u svakodnevnom radu svakog zaposlenika.

Podizanje svijestu o borbi protiv nasilja u porodici kroz kampanju “Udari mene, a ne žene”!

Dio društvenoodgovornog poslovanja kompanije je i borba protiv nasilja u porodici koja je počela 2008. godine kada su zahvaljujući proizvodima sa znakom beskonačnosti počeli prikupljati sredstva u Fond za borbu protiv nasilja u porodici. Zahvaljujući ovom fondu organizovane su dvije kampanje podizanja svijesti u borbi protiv nasilja u porodici “Udari mene, a ne žene” i “Čitaj između redova”. U sklopu ovih kampanja donacijama od 6.000 KM a potom 25.000 KM Fondaciji lokalne demokratije Avon je podržao rad sigurnih kuća u našoj zemlji. Ove, 2018. godine, istom udruženju donirani su Avon proizvodi u vrijednosti od 4.000 KM za rad sigurne kuće u Sarajevu.

Ponosni na kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama!

“Tokom svih ovih godina, mi u Avonu u BiH ponosni smo na naše nasljeđe, naš iskonski brend i ugled društveno odgovorne kompanije koji smo stekli. Posebno smo ponosni na naše Članove kluba, koji su tu sa nama sve ove godine. Hvala im na tome i ovim putem čestitam i njima naših prvih 15 godina postojanja”, ističe Harmandić.

Avon BiH 15 godina sa ženama, uz žene!

“Iza nas je 15 godina uspješnog poslovanja. Iza nas je 15 godina povjerenja i prijateljstva koje smo izgradili sa našim korisnicima. Tokom 2018. pripremili smo i posebna iznenađenja za njih te ih pozivamo da i dalje budu uz nas”, kazala je Korjenić.

Proslava 130 godina Avona u svijetu!

Priredio: S. Vujanović Foto: Avon PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.