Categories Kada, gdje, s kim…, POKLONI I AKCIJE, PROMO

LJ&Z i Tropik poklanjaju: Na kioscima potražite DISNEYEV KLASIK “101 DALMATINAC”

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont” predstavljaju vam kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Došlo je vrijeme da i novim generacijama Disneyjeve bajke uljepšaju djetinjstvo. Mališani, ali i njihovi roditelji, moći će da uživaju u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece. Priče prije spavanja tako će postati još zanimljivije.

Od 11. oktobra svakog četvrtka na kioscima će se naći nova slikovnica – a LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće po dva primjerka – jedan ćirilični i jedan latinični za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postaće dio brojnih porodičnih biblioteka. U kolekciji se nalaze naslovi “101 Dalmatinac”, “Petar Pan”, “Mala sirena”, “Bambi”, “Kralj lavova”, “Auti”, “Snježno kraljevstvo” i još mnogi drugi.

Prva knjiga “101 Dalmatinac” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Prva knjiga101 Dalmatinac je bazirana na istoimenom Disneyjevom crtanom filmu. Pongo i njegov vlasnik Rodžer živjeli su spokojnim životom, ali im je nešto nedostajalo. Pongo je razmišljao… I shvatio! I Rodžeru i njemu bilo bi još ljepše kad bi imali životne saputnice! Nije ni sanjao koliko će im ta odluka donijeti nevolja, ali i dirljivih porodičnih trenutaka ispunjenih srećom… I puno, puno mladunaca.

Prva knjiga “101 Dalmatinac” – od danas u prodaji na kioscima širom BiH / dostupna u latiničnoj i ćiriličnoj varijanti

Slikovnica “101 Dalmatinac” će se prodavati po promotivnoj cijeni od 3,90KM, dok će ostale koštati po 7,90KM.

Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, mogu je naručiti na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi latinično i ćirilično* izdanje kolekcije.

*Iz produkcijskih razloga ćirilično izdanje nije moguće puštati u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi. I zato će se u prodaji prva naći knjiga s rednim brojem 2.  Ali ne brinite! Svih 30 knjiga će doći u prodaju i Vi ćete moći sakupiti cijelu kolekciju.

Ko je napisao priču?

Disneyjev animirani film “101 dalmatinac” snimljen je 1961. godine prema knjizi Dorothy Smith. Ova dama iako porijeklom iz Engleske, veliki dio svog života provela je u Americi (gdje nastaju Disneyjevi filmovi!), predivnu priču o dalmatincima objavila je 1956. godine. Zanimljivo je znati da su Dorothy i njen suprug zajedno imali dalmatinca Ponga, a nakon njega par dalmatinaca koji su dobili 15 malih štenaca. Baš kao i u Dorothyinoj priči!

Kako do poklona?

Jedan primjerak “101 Dalmatinca” možete da osvojite za vama najdražeg klinca/klincezu! Budite nečija dobra vila i tagujte osobu čijem djetetu ćete pokloniti knjigu… Djevojčica / dječak koju / kojeg najviše volite obradovaće se ovom divnom poklonu, a tako podržavate priču o dobroti koja je dio svih bajki! Obavezno lajkujte i podijelite ovaj post na vašem zidu! 🙂 Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

Foto: TROPIK

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *