Pro-Fit Health. Strength&Conditioning edukativni dan: Odgovori stručnjaka o funkcionalnom treniranju!

by | 12 Oktobra, 2017

Pro-Fit Health. Strength&Conditioning Sarajevo (Otoka/Vistafon) ove subote organizuje info/edukativni dan za roditelje, trenere i klijente na čija pitanja će odgovarati magistar Adnan Maljević i Almir Maljević, certifikovani FMS eksperti. Specijalni gost je Aleksandar Petrović, trener za snagu i kondiciju.

U odnosu na prethodne godine, slobodno možemo reći da je vidljiv porast i popularizacija trčanja u našoj zemlji. Mnogo trkača i trkačica započinje ozbiljnije treninge i pripremu za polumaratone koji se održavaju u svim većim gradovima regiona.

Adnan i Almir predavanje će početi u subotu u 8 sati, a govoriće o principima i načinu zagrijavanje za trčanje dugooprugaša, a od 10 do 10.30 o rutini za oporavak nakon trčanja dugoprugaša!

Edukacija se nastavlja od 11 do 13 sati, za kada su planirane konsultacije trenera o FMS dijagnostičkoj metodi s roditeljima, drugim trenerima i klijentima. Konsultacije su planirane i u terminu od 16 do 19 sati!

Funkcionalna procjena pokreta (engl. Functional Movement Screen – FMS) je dijagnostička metoda koja je već godinama nezaobilazno sredstvo napretka vrhunskih sportista (i rekreativaca) širom svijeta!

FMS je danas neizbježan alat i tajno oružje vrhunskih ličnih trenera/ica i trenera/ica za snagu I kondiciju. Koristi se ravnomjerno u profesionalnom sportu i rekreaciji. To je “alat” od ukupno sedam testova koji se koristi da bi se utvrdilo postojanje ograničenja ili asimetrija u sedam osnovnih pokreta, fundamentalnih za kvalitetno kretanje osoba.

O čemu je konkretno riječ, saznaćete iz prve ruke, od certifikovanih eksperata!

Specijalni gost je Aleksandar Petrović, trener za snagu i kondiciju (Odbojkaška reprezentacija Srbije), a on će od 13 do 15 sati prezentovati trening brzine, snage i eksplozivnosti za odbojkaše, nogometaše, golfer i tenisere te objasniti u čemu je razlika između konvencionalnog i FMS treninga!

Info o događaju pratite na Facebooku:

Facebook.com/ProFit.Health.StrengthAndConditioning

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.