Ribella Hummus – Kada se ukusno i zdravo spoje

by | 25 Novembra, 2016

Humus, kremasti specijalitet od leblebija, limunovog soka, bijelog luka i susamove paste, postaje sve popularniji i na našim prostorima. Ovaj bliskoistočna delikatesa uspjela je da sruši mit da ono što je zdravo automatski nije ukusno jer ga ujedno nazivaju i najzdravijim i najpopularnijim namazom na svijetu.

utorak copy

Humus je u Holivudu popularan već decenijama, a u svojoj ishrani koriste ga i mnoge globalne zvijezde poput Lady Gage, Kate Moss, Anne Hathaway i Natalie Portman.

Vole ga jer pomaže mršavljenju, ukusan je i zdrav

Osim po bogatom okusu, ova bliskoistočna delikatesa poznata je i po tome što je kombinacija zdravih, nutritivno bogatih sastojaka. Leblebije sadrže i mnogo biljnih vlakana koje su zadužene za snižavanje holesterola. Istovremeno su bogate magnezijumom i željezom te humus blagotvorno djeluje na regulisanje pritiska i šećera u krvi. Humus često preporučuju nutricionisti jer stimuliše sagorijevanje masti, pa samim tim sprečava stvaranje celulita. Takođe, sadrži visok nivo proteina i produžava osjećaj sitosti.

Pikant BiH (3)Ribella Hummus na našem tržištu

Od nedavno Ribella Hummus možete nabaviti i kod nas i to u tri različita okusa: natural (osnovni), sjemenke tikve i pikant. Ribella Hummus proizvodi mogu se nabaviti u bolje snabdjevenim supermarketima u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i u Tuzli.

Humus u receptima poznatih kuvara

Najpopularniji recept za humus je upravo onaj koji je gledaocima prenio Jamie Oliver, koji humus preporučuje i zbog nutritivnih vrijednosti i zbog jednostavnog kombinovanja. Gordon Ramsay osnovnom okusu humusa dodaje mješavinu začina kao što su mljevena paprika, đumbir, kim, korijander, sjemenke senfa i tako dobija pikantniji okus.

Kako možete jesti humus?
Postoji hiljadu različitih načina kako možete jesti humus. Kombinujte ga uz svježe povrće ili tortilja čips, kao umak za meso i ribu, u tortilji ili kao preliv za pastu. Zbog blagog, a opet egzotičnog okusa lak je za kombinovanje, a može biti dodatak jelu ili obrok za sebe. Jedite ga kao namaz uz hljeb, komadiće paradajza i pečene paprike i dobićete ukusan, zdrav i balansiran doručak. Obogatite brze i jednostavne ručkove tako što ćete uz grilovano povrće ili piletinu poslužiti umak od pikant humusa.

Posetite Facebook stranu Ribella Hummus – ljubitelji ukusnog zalogaja i Instagram nalog @Ribella_Srbija za mnogo novih ideja i načina kombinovanja humusa.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.