Živite predivan život uz Avon Life!

by | 4 Novembra, 2016

Kozmetička kuća Avon u Hotelu Central u Sarajevu u četvrtak je predstavila Avon Life, novi miris koji je poznati dizajner Kenzo Takada kreirao kako bi reflektirao svoju filozofiju života: živite predivan život. Ovom svečanom događaju posebnu draž dala je modna kreatorka Emina Husedžinović-Ibrahimović koja je premijerno predstavila svoju kolekciju “Viktorijanska šuma” čiji primarni zadatak je da podigne svijest o ekološkim problemima, ali i da u novu modu unese ideje iz 19. vijeka.

Sve je spremno za početak: Promocija Avon Life EDP mirisa održana  u Sarajevu

Sve je spremno za početak: Promocija Avon Life EDP mirisa održana u Sarajevu

“Kolekcija se sastoji iz gornjih odijevnih predmeta, ogrtača i haljina koje su unikatne, dorađene ručnim radom, vezom, ukrašene metalnim dugmadima i gajtanima. Kolekcija je žanrovski pret-a-porter, a izrađena je od futurističkih, ali ekološki prihvatljivih ili recikliranih tkanina, perforiranih imitacija kože, krljušti, materijala koji imaju dva lica i predstavlja spoj tankih transparentnih materijala i debelih recikliranih ili vunenih tkanina”, rekla je o svojoj kolekciji poznata bh. kreatorka.

Emina Husedžinović, poznata bh. kreatorka, predstavila je svoju novu kolekciju

Emina Husedžinović, poznata bh. kreatorka, predstavila je svoju novu kolekciju

Luksuzan cvjetni miris Avon Life EDP balansira eleganciju lopoča, irisa i cvijeta ljubičice kako bi kreirao jedinstveno mirisno putovanje koje moraš doživjeti i iskusiti –  a slogan koji prati kampanju za ovaj miris je: “Osjeti ljepotu življenja”.

“Avon Life EDP mirisni duo slavi ljepotu življenja i podstiče nas da živimo život punim plućima, da ostvarimo sve svoje snove. Da jednostavno živimo predivan život”, izjavila je Šejla Korjenić, voditeljica odnosa s javnošću Avon BiH.

...u kojoj je koristila ekološki prihvatljive materijale!

…u kojoj je koristila ekološki prihvatljive materijale!

O mirisu: U opuštenoj atmosferi, prisutni su mogli osjetiti note mirisa za žene i mirisa za muškarce, čiji je navažniji sastojak ljubičica.

Detalj sa promocije...

Detalj sa promocije…

“Najvažniji sastojak mirisa – ljubičica – donosi osjećaj nepokolebljive pozitivnosti koja se nalazi u srcu svih Kenzovih kreacija, ali i njegove ličnosti. Korištenje ljubičice daje mirisu slatku svježinu. Uzgaja se na području Egipta i Grasse, Francuska, a njen cvat je cijenjen po svojim listovima koji su destilirani u sofisticirano mirisno ulje. Miris za žene takođe

donosi energične note bijelog čaja u vrhu mirisne piramide i bezvremenski toplu, cvjetnu baznu notu cvijeta irisa. Iris je jedan od najskupljihih mirisnih sastojaka, priprema se dugih sedam godina i mirisu daje posebnu dubinu i kvalitet. Miris za muškarce opojno miriše na gornju notu crnog bibera i toplu drvenastu bazu Virginia kedrovine”, objasnila je Šejla.

Prisutni su imali priliku da isprobaju ženski i muški miris Avon Life EDP

Prisutni su imali priliku da isprobaju ženski 

O saradnji Kenzo Takade i Avona: Priznat kao jedan od vodećih svjetskih dizajnera, Kenzo Takada osnovao je svoju istoimenu luksuznu modnu kuću u Parizu 1970. godine, postavši prvi japanski luksuzni brend sa sjedištem u tom gradu. Dizajner je poznat po stvaranju inovativnih kolorističnih stilova koji okupljaju najbolje elemente istoka i zapada.

...i muški miris Avon Life EDP!

…i muški miris Avon Life EDP!

“Želio sam raditi s Avonom na stvaranju mirisne kolekcije koja bi bila prihvatljiva ženama širom svijeta”, izjavio je Kenzo Takada i dodao: “Moja je najveća radost pronaći inspiraciju u ljepoti svijeta oko mene i okrenuti je u potpuno novu stvarnost. Iskustvo s Avon timom mi je dozvolilo upravo to, saradnju s nekim od najnevjerovatnijih kreatora parfema u stvaranju mirisne linije koja odražava našu zajedničku strast da živimo predivan život. Avon Life mirisi prenose ljepotu i pozitivnost i prepuni su čuda koja nalazimo u svijetu prirode”.

Da sva čula uživaju...

Da sva čula uživaju…

#lifelivedbeautifully

Više detalja potražite na www.avon.ba

TEKST I FOTO: AVON PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.