Categories Lice & Make-up

3 razloga da dodate termalnu vodu vašoj beauty rutini

Sada je pravo vrijeme da razmišljate o tome kako da promijenite beauty rutinu, tako da vašoj koži tokom ljeta bude ugodno. Kada ste na 30 stepeni u gradu gdje je oko vas prašina i sunce – šta najviše želite u tom trenutku? Pretpostavljamo – hlađenje i hidrataciju. Te funkcije pružiće vam termalna voda.

#1 Termalna voda daje osjećaj svježine

U ljeto koristite termalnu vodu svaki put kada želite da osjetite svježinu – u zagušljivom automobilu, u kancelariji, na treningu ili tokom vrućeg dana na ulici. Kozmetolozi kažu da djevojke koje koriste termalnu vodu tokom ljeta štite lice od opekotina, a takođe sprečavaju pojavu suhe kože.

#2 …održava šminku

Termalna voda popravlja šminku. Da biste to uradile, nanesite malu količinu vode preko šminke, prskajući sa udaljenosti od 20-30 centimetara i onda se vaš make-up neće “plašiti” sunca, a ni toplote. Posle 10 sekundi, pažljivo uklonite ostatke termalne vode salvetom.

# …stvara vlažni finiš

Da li želite da izgledate mlađe? Koristite termalnu vodu za stvaranje vlažnog finiša. Zapamtite, vlažna sjajna koža je znak mladosti. Štaviše, ne naglašava bore i druge nesavršenosti kože, pa je zato obavezno pokušajte.

Izvor: Ženski magazin Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *