Categories Lice & Make-up

Kada je pravo vrijeme za korištenje krema protiv bora?

Koža lica je ta koja nepogrešivo oslikava naš stil života i životne navike te joj je potrebno posvetiti više pažnje kako bi se što duže zadržao njen mladoliki izgled.

Ali, često u svojoj nezi lica zaboravimo na “neprijatelje” našoj koži – bore, koje se pojave kada ih najmanje očekujemo!

Kao i kod svakog dolaska nenajavljenog gosta, tako i bore u nama izazivaju određenu frustraciju, a ovi prvi znakovi starenja mogu se pojaviti u trenutku kada se osjećamo kao da smo tek počeli živjeti i najčešće se pojavljuju na području oko očiju.

Iako su bore posljednje što jedna mlada žena želi da vidi na svome licu, one se javljaju kao posljedica gubitka elastičnosti i tonusa kože. Ali, taj ishod možete ublažiti pravilnom njegom lica koja mora krenuti na vrijeme!

Zato, ne čekajte prve bore na svome licu da bi u svoju beauty rutinu uključili preparate koji će preuzeti na sebe bitku protiv bora, već vodeći se onom poznatom “bolje spriječiti, nego lečiti”u svojoj 26-toj godini krenite s njegom te odložite njihov dolazak.

U kasnijim dvadesetima dvije kreme su potrebne kako bi odložili nastanak bora na vašem licu, pa koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom tokom cijele godine i hranjivu noćnu kremu koja će dodatno nahraniti vašu kožu i održati njenu elastičnost.

Izvor: elle.rs Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *