Categories Lice & Make-up

Kako da spasite make-up ako se puno znojite

Najbolji savjeti za očuvanje šminke ljeti i u uslovima gdje ste sigurni da ćete se pojačano znojiti…

#1 Primer

Nakon što ste kožu očistili i pričekali da se krema upije, prije stavljanja tekuće podloge nanesite primer koji će zagladiti pore i nepravilnosti, kontrolisati lučenje sebuma, ali i produžiti trajnost vašeg pudera. Postoje primeri za masnu, mješovitu i suhu kožu, a vi izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

#2 Vodootporna šminka

Naravno, u uslovima gdje su temperature visoke, vodootporna će šminka duže trajati. Umjesto obične maskare, izaberite vodootpornu koja će se manje preslikavati na kapke i neće se mrviti na podočnjake. Takođe, ako koristite tuš za oči, nađite vodootpornu verziju.

#3 Uklonite sjaj

Da biste uklonili ružan sjaj na T-zoni u sekundi, koristite poseban upijajući papir. Oni su jeftini, a lako i brzo djeluju – samo ih pritisnite i ružni sjaj nestaje. Potom na kožu nanesite puder u kamenu, a ako volite dewy look (sjajan, vlažni) izaberite onaj s iluminirajućim česticama. Tako ćete ukloniti suvišan sjaj i dobiti ljetni zanosni izgled kože.

#4 Zamijenite teški ruž za usne balzamom ili koristite mat ruževe

Od teških boja za usne žene često znaju bježati jer ih je potrebno konstantno obnavljati i popravljati. Jednostavan izbor za takve žene je balzam za usne u boji koji ne mora biti toliko precizan, a za aplikaciju nije potrebno ogledalo. Ako ipak želite žarke boje na usnama, izaberite mat verzije ruževa koji su dugotrajniji i lako mogu preživjeti čak konzumaciju pića i hrane.

#5 Koristite sjenila u prahu

Za dugotrajniju šminku na očima, izbjegavajte korištenje kremastih sjenila i izaberite praškasta. Prije nanošenja sjenila obavezno nanesite primer za kapke koji će produžiti trajnost i pojačati pigmentiranost sjenila.

#6 Fiksator

Nakon šminkanja, lice pošpricajte fiksatorom za šminku koji će još više učvrstiti sve ono što ste nanijeli na lice.

Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *