Categories Ljepota i njega poznatih

Meghan Markle: 5 beauty savjeta za besprijekoran izgled

Oči javnosti ovih dana uperene su u lijepu Meghan koja se vjerila za britanskog princa Harryja. Analizira se sve, od njenog odijevanja do beauty rutine, a 36-godišnjakinja u intervjuima je otkrila svoje male trikove za besprijekoran izgled.

Foto: Pinterest

1. Ne pretjerujte s puderom

Dobra podloga je ključna za odličan make-up, a Meghan priznaje da ne voli da pretjeruje s puderom.

“Nikada ne prekrivam svoje pjege, tako da uglavnom stavljam puder samo na određena mjesta umjesto na cijelo lice i razmazujem spužvicom.”

2. Pametno iskoristite highlighter

“Kako biste otvorili pogled, stavite malo highlightera u unutarašnji ugao oka”, savjetuje Meghan i dodaje kako je to odličan savjet za prilike u kojima želite da izgledate odmorno.

3. Trik za više volumena u kosi

Kada je u pitanju frizura, Meghan se kune u najobičnije zabacivanje glave. Kada vam se frizura malo slegne, nagnite se ka naprijed, sagnite glavu i raspustite kosu. Potom kosu poprskajte lakom i jako zabacite glavu unazad kako biste dobili više volumena.

4. Četkicom za zube protiv vlasi koje strše

Meghan za nestašne i neposlušne vlasi koristi četkicu za zube koju naprska lakom za nokte, a zatim četkicom lagano zagladi vlasi i liniju kose. Taj trik posebno voli kada nosi punđe

5. Vježbe za lice

Meghan redovno praktikuje vježbe za lice koje je osmislila njena omiljena kozmetičkarka Nicola Joss. Možda to zvuči smiješno, ali stvarno djeluje.

“Onih dana kada uradim vježbe moje jagodice i vilica su čvršće”, kaže Meghan.

Izvor: zadovoljna.dnevik.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *