Categories Make-up

Nikada ne zanemarujte rok važenja vaših make up proizvoda

Kako se beauty tržište iz dana u dan sve više razvija, sve je više proizvoda, koje želimo da isprobamo. S obzirom na ovakvu situaciju, većina žena danas ima gomilu šminke, koju sama nikada neće potrošiti. Svi znamo da fascinacija jednom paletom sjena, uglavnom prestaje u trenutku, kada dođemo do druge, koju ćemo narednih mjeseci isprobavati u najrazličitijim look-ovima. Isti slučaj je i sa ostalim make up proizvodima. A kada jednom sa strane odložimo šminku, kojoj planiramo da se u nekom trenutku vratimo, zaboravljamo na nju i njen rok trajanja.

Ipak, ako volite svoje lice i želite samo najbolje za svoju kožu, trebalo bi da na umu imate, da od trenutka kada ste otvorili proizvod i počeli da ga koristite, on ima svoj rok upotrebe. Na svakom make up proizvodu na poleđini je napisano, koliko mjeseci je proizvod važeći, od trenutka otvaranja. Možda vam ta informacija nije važna, kada tek počinjete da koristite neki proizvod, ali kada mu se nakon nekoliko mjeseci ponovo vratite, zaista je bitno da pogledate da li je proizvod još uvijek upotrebljiv, kako ne biste izazvali iritaciju i crvenilo na koži lica, prilikom šminkanja.

Svaki proizvod ima svoj rok upotrebe i to najčešće u sljedećem vremenskom razdoblju:

Praškasti proizvodi imaju rok upotrebe od 24 do 36 mjeseci

Na proizvodima u prahu, kao što su palete sjena, bronzeri ili rumenila u prahu, bakterije se ne razvijaju, pa ih uglavnom možete koristiti dosta dugo, ponekad čak i duže od označenog roka. Praškasti proizvodi postaju neupotrebljivi tek kada uočite da im se promijenila struktura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *