Categories Make-up

Trendovi šminkanja koje ćemo zaboraviti ovog proljeća…

Boje, energičnost i dosta mjesta za eksperimentisanje – u  2019. podstičemo individualnost i kreativnost i pozdravljamo se sa svim onim make-up trendovima koji čak i na sekundu podsjećaju na nešto vještački.Prirodan look sada dobija jednu sasvim novu dimenziju, a ono što će vas posebno razveseliti, nema dodatnih troškova!

#1 Zaboravite nude usne

Neutralnim nijansama je definitivno odzvonilo. Ove sezone ni do trgovine nećemo ići bez ruža, i to ne bilo kakvog. Trendovi 2019. nedvosmisleno poručuju da se moda “vraća”, a kad je riječ o usnama, to znači povratak smeđeg ruža iz devedesetih. Ako vam ovo ne budi lijepe uspomene, imamo ohrabrujuću vijest, nijanse su sada puno ljepše i izazovnije i, što je najvažnije, usne neće biti uokvirene tamnosmeđom olovkom. Zapravo, ove sezone olovke za usne možete zaboraviti. Za senzualan i neodoljiv izgled tu su i jarkocrveni ruževi, a možete se igrati i s bordo i ljubičastim nijansama. Samo je važno da iz kuće ne izlazite bez ruža.

#2 Bye, bye cat eye!

Klasičan crni tuš za oči ostavite po strani, jer njegovo mjesto sada zauzima nešto puno smjelije i inspirativnije. Budite chic, izdvojite se iz mase i isprobajte kobalt plave i tamnozelene nijanse. I ne samo to! Cat eye neće biti put po kojem će se vaš tuš za oči “kretati” ove sezone. Vrijeme je za duplu hrabrost i zato ćemo upadljive boje na kapcima upotpuniti grafičkim look-om. Ne obazirite se previše na boju očiju, igrajte se nijansama, eksperimentišite s “crtanjem” i naravno vježbajte, jer vježba dovodi do savršenstva.

#3 Konture su OUT

Prenaglašeno konturisanje lica sigurno “ubija” prirodni look i upravo je to razlog što ćemo se na neko vrijeme oprostiti od ove tehnike. Umjesto nje, naglasak stavljamo na rumenilo. Lice će poprimiti svjež i prirodan izgled koji smo željeli. Jednako dobra opcija je i bronzer. Samo nekoliko pametnih poteza kistom na tačno određenim mjestima napraviće pravu čaroliju!

#4 Zbogom japansko iscrtavanje

Japansko iscrtavanje, ali i sve druge tehnike koje za cilj imaju naglašavanje i potamnjivanje obrva, idu u prošlost! U trendu su obrve koje su minimalno korigovane i oblikovane tako da prate fizionomiju lica i izgledaju što prirodnije. Ako je neophodno da popunite dijelove koji nedostaju, vodite računa da boja olovke bude identična boji dlačica.

#5 Umjesto diskretnih – naglašene trepavice

Zaboravite ovlaš mazanje trepavica, vrijeme je za nove modne trendove! Jako duge, jako crne, volumizirane i uvijene – to je ono što se traži ove sezone. I vrapci na grani znaju da izgled očiju u potpunosti može promijeniti izraz lica, a kako bi baš svima klecnula koljena pred vašim izazovnim i prodornim pogledom, biće neophodno da osim kvalitetne maskare, u beauty rutinu uvrstite i bazu za trepavice. Kombinacija ova dva proizvoda učiniće da izgledate nikad privlačnije!

#6 Bez “uvećanja” usana!
Skupi sve olovke, vežite ih gumicom i privremeno odložite na stranu, jer “push” efekat na usnama sigurno neće biti IN ovog proljeća! Ova godina je u znaku što prirodnijih usana, a u ovom slučaju to se odnosi na oblik. Dakle, ruž će se ponovno nanositi samo na usne, a ne i na područje oko usana. Nema iscrtavanje “novih” rubova – što vam je priroda dala, to će vam stajati najbolje!

#7 Highlighter više nije u trendu

Posljednjih godina bili smo svjedoci maksimalne zloupotrebe highlightera. Iako su tačke na koje se ovaj proizvod nanosi jasno definisane, žene su ga često stavljale i gdje treba i gdje ne treba. Posljedica ovakvog kršenja make-up pravila je krajnje neprirodan look i zato ne čudi što nova sezona donosi nešto puno jednostavnije. Suptilno naglasite samo one dijelove lica na kojima se svjetlost prelama i koristite minimalne količine highlightera za postizanje efekta prirodnog sjaja. Sve ostalo će biti baš OUT.

#8 Neutralna sjenila su tako passé

Make-up trendovi zahtijevaju – na kapcima ništa neutralno, samo boje! Žuta, lavanda, plava, roza… Sve što podsjeća na lijepo vrijeme i sunce. Izdvojite se iz mase i pokažite koliko ste hrabri. Za dan birajte mat pastelna sjenila (pod uslovom da ne idete na posao), dok se u večernjim satima možete igrati i bojama i šljokicama – u duetu!

#9 Previše šminke – no, no!

Trendovi u šminkanju su jasni, zaboravite tone pudera i njegujte što prirodniji izgled. Za prekrivanje eventualnih nedostataka koristite korektor i bb kremu, a ukoliko imate problematično lice, jedan sloj pudera u kombinaciji s adekvatnim korektorom i spremni ste! Pretjerana, tzv. Instagram šminka, biće dozvoljena samo na Instagramu, a minimalistički look sada ima zeleno svjetlo i u noćnim izlascima!

Izvor: make-up.hr Foto: Instagram @urbandecaycosmetics

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *