Categories Lice & Make-up

Nekoliko savjeta kako da spriječite pojavu bora smijalica!

Kada je riječ o koži lica svi teže mladolikom izgledu, pa i ne čudi što kod starenja prvo primijetimo bore koje se pojavljuju na području oko očiju.

Oko očiju je koža jako tanka, a s obzirom na to da se s godinama smanjuje proizvodnja kolagena automatski se smanjuje i elastičnost kože, pa se upravo prve bore javljaju na području oko očiju.

#1 Njega lica

Stručnjaci svakodnevno provode istraživanja o borama i njezi lica, a ono što kažu je da pogrešna njega lica uzrokuje bore. Skidanje šminke i svakodnevna njega svaku veče prije spavanja može i te kako smanjiti nastanak bora. Pod pravilnom njegom kože smatra se pravilan odabir proizvoda koji odgovara osobi. Ako proizvodi za skidanje šminke izazivaju osjećaj peckanja ili neugodan osjećaj znači da je vrijeme da se promjene.

#2 Proizvodi na biljnoj bazi

U higijenu je poželjno uvrstiti proizvode na biljnoj bazi, a kada se prije spavanja skida šminka bitno je da se skida nježno. Žene ne vole skidanje tvrdokorne maskare, ali upravo zbog nje skidanje šminke nerijetko bude grubo, a koži oko očiju je potrebno vrijeme i nježno skidanje šminke kako se ne bi oštetila i kako se ne bi povećao rizik od nastajanja bora.

#3 Zaštita od sunca

Koliko god volite poprimiti malo boje tokom ljeta pokušajte glavu što više držati u hladu ili se sakrijte iza šešira i suncobrana te svakako nanesite zaštitni faktor koji je prilagođen vašem tipu kože. Ako ste u mogućnosti bilo bi dobro da stalno nosite naočale s UV zaštitom, jer je sunca jedan od glavnih uzročnika bora.

#4 Konzumiranje alkohola

Alkohol i cigarete su štetni za zdravlje, a učestvuju i u procesu starenja kože. Pušenjem se usporava cirkulacija, brže raspadanje kolagena i sužava vene zbog čega se ubrzava proces starenja, a kao rezultat se javljaju duboke i sitne bore na licu. Isto tako djeluje i alkohol zbog čega se preporučuje da ga uopšte ne konzumiramo ili da ga konzumiramo u što manjim količinama. Alkohol i cigarete nisu jedine nezdrave životne navike koje uzrokuju bore, a u tome prste ima i nezdrava prehrana. Pokušajte se hraniti što zdravije te povećajte unos povrća i voća kako bi smanjili nastajanje bora, ali i prevenirali od mnogobrojnih bolesti.

#5 Kreme protiv bora

Mnogi njegu lica kremama za bore započinju tek onda kada one već izbiju na površinu, ali to je zapravo pogrešno. Tjelesna aktivnost i zdrava ishrana sprečavaju nakupljanje kilograma, a na isti način funkcionira i njega lica, tj borba protiv bora. Kao najbolja njega se preporučuje pridržavanje prethodno spomenutih korisnih savjeta, a nakon tridesete godine je potrebno kupiti odgovarajuću kremu protiv bora.

#6 Njega područja oko očiju

Vrlo je važna njega područja oko očiju, ali i oko usana jer bore zbog smijanja često brzo nastanu. Zato na vrijeme pronađite odgovarajuću kremu protiv bora i nakon pravilne njege nanesite odabranu kremu na lice, posebno na kritična područja i sa time krenite što ranije.

Izvor: zenskisvijet.com Foto: Guliver/Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *