Categories Ljubavne priče

Ljubavna priča koja će promijeniti vaš pogled na osobu pored vas

U posljednje vrijeme na društvenoj stranici Facebook ljudi masovno šeruju priču koja je i nas zainteresovala, jer bi mogla da posluži i kao neka vrsta recepta za dobru ljubavnu vezu.

Foto: Guliver/Getty images
Foto: Guliver/Getty images

Bryan Reaves psihoterapeut i stručnjak za veze, napisao je tekst u kojem je podijelio jedno lično iskustvo, koje bi mnogima moglo da bude značajno – nekima da bi konačno prelomili i prekinuli vezu u kojoj nisu ispunjeni, a drugima da bi još više ojačali ljubav.

“IZABERI JE (ILI JE OSTAVI)”

Proveo sam pet godina povrjeđujući divnu ženu tako što sam ostajao sa njom, a da je nikada do kraja nisam izabrao. Želio sam da budem sa njom. I zaista sam želio da odaberem baš nju. Bila je to fenomenalna žena, posebna, zabavna, seksi i senzualna. Umjela je do suza da me zasmijava svojim mračnim humorom, a od njene egzotične ljepote stajala mi je pamet. Svakodnevno buđenje sa njom u naručju bila je moja definicija sreće. Jako sam je volio.

Ali kako to nažalost biva sa mnogim mladim parovima, naše neznanje o ljubavi ubrzo je dovelo do problema u odnosu. Nekada sanjiva jutra zamijenila je zategnuta atmosfera, a naša svakodnevica postala je ispunjena obostranim nezrelim ponašanjem. Često sam zaticao sebe kako se pitam postoji li možda neka druga žena koju je lakše voljeti i koja bi mene mogla da voli – bolje.

Kako su mjeseci odmicali, a ta misao sve više odjekivala u mojoj glavi, ja sam je birao sve manje i manje. Svaki dan, tokom pet godina, birao sam je za trunčicu manje.

OSTAO SAM SA NJOM. ALI SAM PRESTAO DA JE BIRAM.

Oboje smo patili. Biranje bi podrazumijevalo svakodnevno fokusiranje na poklon koji je ona predstavljala mom životu i na kojem sam lako mogao da budem zahvalan: njen smijeh, njena ljepota, senzualnost, razigranost, partnerstvo i još… mnogo… mnogo toga.

Ali nažalost, često je bilo nemoguće da prihvatim – ili čak i vidim – sve stvari koje su kod nje bile dobre.

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *