Categories Testovi

Mini-test: Da li ste zavisni od ljubavi?

Kada ste u vezi, stalno se preispitujete da li je vaš partner sretan, šta misli, kako se osjeća… Svoje potrebe ostavljate po strani. Sve manje imate vremena ili, da budemo precizniji, volje da se viđate sa prijateljima i rođacima, kako biste što više bili sa dečkom/djevojkom?

Ako se prepoznajete u ovome, vrlo je vjerovatno da ste zavisni od ljubavi, što znači da vam nije važan kvalitet veze, nego samo činjenica da ste sa nekim. Tako bar tvrdi Life Coach Michelle Zelli, koja je izlistala još neke simptome ove zavisnosti.

#1 Mijenjate mišljenje Nastojite da se u svakom trenutku uklopite u predstave o životu koje vam partner servira, zaboravljajući da ste ličnost sama po sebi i da mislite i želite drugačije.

#2 Sumnjate u sebe Konstantno sumnjate u to da li zaslužujete pažnju i nježnost, vjerujući da zapravo niste vrijedni partnerove ljubavi. Njega veličate, sebe ponižavate.

#3 Tolerišete loše ponašanje Partner vam se, recimo, ne javlja danima, sedmicama, a onda se samo pojavi u vašem životu i vi ga ni ne pitate zašto ga nije bilo.

#4 Ignorišete savjete prijatelja Svaki put kada prijatelji pokušaju da vam kažu da neka osoba nije za vas, vi se ljutite, prestajete sa njima da se družite, jer ne želite da slušate optužbe na račun partnera.

Foto: Pixabay Izvor: novosti.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *