Categories Modni izazov

FORMA 2016: Gala haljina koja će biti predstavljena na SFF

 

Ivka Marin pobjednica je nedavno završenog FORMA natječaja kroz koji je svojom skicom gala haljine dobila priliku da svoj dizajn predstavi na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala.

forma_sastanak_2016_05
Sastanak FORMA tima
ivka_marin_skica2
Pobjednička skica FORMA FASHION DESIGN CONTEST 2016 by IVKA MARIN

ivka_marin_skica

Podsjećamo, ideja natječaja jeste stvoriti novo domaće, dizajnersko ime i usmjeriti ga u njegovom daljnjem profesionalnom razvoju na bh. modnoj sceni i reprezentativnom predstavljanju široj javnosti. Paralelno s razvojem haljine, Ivka će, uz stručno usmjerenje FORMA tima, dobiti i priliku da se predstavi medijima, razvije svoju kolekciju u prostorijama poduzetničkog centra Networks, a kasnije i mogućnost da istu predstavi inozemnom tržištu kroz MODAMO.web shop.

Na sastanku sa Ivkom, razgovarali smo o detaljima njene kreacije koju će na crvenom tepihu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kao jednog od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, nositi dama iz bh. poduzetničkog i kulturnog života.
Pregledavanja materijala kupljenih u Italiji, šablona od sitnih perlica koji će biti ručno ušivani na haljinu, ali i razgovor o kroju ove gala kreacije, dodatno su probudili entuzijazam i uzbuđenje cijelog tima.

Ivka je kroz razgovor s Martinom, Anom i Dijanom otkrila i par ideja o razvoju svoje prve kolekcije, inspiracijama o istoj, kao i budućim planovima, o čemu ćete naravno, uskoro moći više čitati na MODAMO.info, kada ćemo predstaviti bh.dizajnericu o čijem ćete radu vjerujemo još puno toga čitati. Dotad, zavirite s nama na radni sastanak FORMA tima i pogledajte zašto naš tim s nestrpljenjem iščekuje otvorenje Sarajevo Film Festivala i predstavljanje kreacije za koju će, vjerujemo, dočarati ovaj kreativan, edukativan i inspirativan proces koji je pred FORMA timom.

 

 

Preuzeto sa modamo.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *