Categories Modne vijesti, PROMO

Lindex predstavlja kolekciju za podršku u borbi protiv raka dojke

Oktobar, mjesec borbe protiv raka dojke i ove godine Lindex obilježava sa specijalno dizajniranom kolekcijom od čije prodaje će 10% biti donirano u cilju podrške protiv raka dojke

Foto: Lindex
Foto: Lindex
Foto: Lindex

Lindex je ponosni partner Pink Ribbon kampanje od 2003. godine, a u BiH od 2010. godine kroz PINK kampanju Lindex ujedinjuje svoje zaposlenike i kupce, te na taj način zajedno daju veliki doprinos u finansiranju za podršku u borbi kao i jačanju svijesti o rasprostranjenost ove bolesti.

Foto: Lindex

Osnažiti i inspirisati žene je cilj ove kolekcije koja sadrži 19 premium artikala – mekanih pletiva, prozračnih bluza, suknji, haljina fantastičnih printeva i modnih dodataka. Pored pametne kupovine, ideja je da pravite više kombinacija odjeće koje ćete voljeti.

Foto: Lindex
Foto: Lindex

“Ovo je borba kojoj se moramo svi više posvetiti, moramo jačati svijest kako bi postakli žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izlječenja. Lindex u BiH od 2010. godine daje svoj doprinos i to je dio naše društvene osvještenosti kojoj smo veoma posvećeni. Kolekcija je napravljena za dobru svrhu i za svakodnevnu upotrebu. Svako za sebe može pronaći komad za svoj ormar koji će podsjećati na slogan za koji se Lindex zalaže – da zajedno smo jači”, izjavio je Alem Husejnović, marketing menadžer firme Tiffany d.o.o. koja je franšizni predstvnik za LINDEX u BiH.

Foto: Lindex
Foto: Lindex

Posljednjih 17 godina Lindex posvećuje pažnju podršci u borbi protiv raka dojke i doprinosi daljnjem istraživanju. Zajedničkim snagama, sa svojim kupcima širom svijeta, napravljen je doprinos sa 13,9 miliona eura usmjerenih prema istraživanjima.

Foto: Lindex
Foto: Lindex

U prethodnim godinama u Bosni i Hercegovini donirana su sredstva Klinici za onkologiju i radioterapiju, organizacionoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Savezu žena oboljelih od raka dojke “Iskra”, iz Banjaluke i drugima.

Foto: Lindex
Foto: Lindex

Kao i prethodnih, i ove godine 10% od prodaje ove kolekcije i sav profit od prodaje posebno dizajnirane narukvice i torbe biće doniran relevantnoj instituciji.

Foto: Lindex
Foto: Lindex

Kolekcija će biti u prodaji u svim Lindex prodavnicama u Bosni i Hercegovini od 10. oktobra!

 

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *