Premijera nove Mercedes-Benz GL-klase

by | 6 Aprila, 2012
Udobnost, sigurnost, elegancija, učinkovitost – nova Mercedes-Benzova Glklasa pokazuje liderske kvalitete u svim bitnim SUV disciplinama.
Aktivnu  sigurnost povećavaju inovacije poput pomoći u slučaju bočnog vjetra, STEER  CONTROL sistema za pospješivanje upravljanja, ESP®-a koji prepoznaje  nivo opterećenja i sistema za sprečavanje sudara (CPA). Tu su i sistemi  asistencije poput aktivnog asistenta za voznu traku i aktivnog asistenta za  mrtvi ugao, zajedno s aktivnim asistentom za parkiranje, te kamerom koja  omogućava pregled područja oko vozila od 360°. S izvrsnom dinamikom  vožnje i visokim nivoom udobnosti – na cesti i na zahtjevnom terenu – GLklasa, u čijoj velikoj kabini može uživati do sedam putnika, mazi svoje  putnike prvoklasnom udobnošću luksuzne limuzine. S druge strane, 
mnogobrojne BlueEFFICIENCY mjere znatno povećavaju energetsku  učinkovitost: tako, na primjer, GL 350 BlueTec 4 MATIC s dizelskim  motorom troši 7,4 litre dizela na stotinu kilometara, što je oko 20 procenata  manje od prethodnika, a istovremeno je smanjena količina izduvnih gasova  te ovaj model već sada ispunjava zahtjevne EU 6 standarde. U slučaju  benzinskog modela GL 500 4MATIC BlueEFFICIENCY s 300 kW (408 KS)  potrošnja je smanjena 18 procenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.